Nagyon finom pizzatészta, ráadásul kedvező a gyomornak a a rostanyag tartalom miatt, mert hamarabb telítettségérzetet okoz, ezáltal kevesebb is elég az ételből, és ami nagyon fontos, hogy megköti a méreganyagokat, így semlegesíti azokat.
Nono oldalán találtam és nagyon megszerettem! A családomat is beleértve.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg fehérliszt
- 20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
- 2 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. oreganó
- 1/2 élesztő
- 1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.
Nálam a feltét, sorrendben a következő:
- pizzakrém - amit a férjem kedvéért tejföllel bekeverek és úgy kenem a tésztára, de most csak ketten ettük a nagylánnyal így elmaradt
- gépsonka szeletek
- kukorica
- reszelt trappista
- angolszalonna csíkok
- bacon szalonna csíkok
- lilahagyma
Azért a sajtra kerülnek a szalonnák és a lilahagyma, mert így szépen átsülnek ők is és nem maradnak a sajt alatt rágós sületlen csomóba!
Ennyi az egész, szépen sütőbe toljuk, és közepes lángon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!