2014. március 21., péntek

Karajba zárt csülök

Előző bejegyzésben a húgoméknak készült Amerikai krémest magasztaltam, most pedig az akkori fenséges ebédet mutatom meg nektek. Sógornőm tollával ékeskedem, szerintem ő is örül neki, hogy ilyen sikert aratott ez a csülök alagút! Köszi Éva a receptet, sűrűn fogom készíteni!
Próbáljátok ki ti is! :)

 

Hozzávalók 1 rúdhoz:
  • 1 db csontozott füstölt csülök
  • 9-10 szelet karaj
  • 20 szelet bacon
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 300-400 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • liszt
A fotón két formát láthattok,
de csak mert a másik formában csirkemelles töltelék található. :)
Elkészítés:
  1. A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
  2. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
  4. A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
  5. A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
  6. Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
  7. Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
  8. Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
  9. Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
  10. Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
  11. Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
  12. A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
  13. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Jó étvágyat!

21 megjegyzés:

  1. Hasonlót mi is szoktunk készíteni, nagyon szeretem! Fincsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Neked nem kell bizonygatnom, hogy milyen finom! :)) Köszi!

      Törlés
    2. Én tavaly találtam rá erre az ételre,kapásból 2 gerincel csináltam.Hatalmassike4r volt.Most is megcsinálom.Mindjárt főzöm is s csülköt😊

      Törlés
  2. Ki lesz próbálva Barbi! Nagyon guszta! Ugye a sajt az 30 dkg lenne?

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg fenséges! Húsvétkor az ünnepi asztalra is tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűséges, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Na ettől elájultam! Biztosan el fogom készíteni! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Szia Barbi! A kérdésem ,hogy hogyan készitetted a csirkemelles tölteléket ?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Aldnona! Elnézést, hogy csak most válaszolok, azt a verziót is fel szeretném tenni, de addig itt van egy régebbi receptem amit lehet csirkemellel készíteni: http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/03/ozgerincben-sult-bacon-ba-tekert.html

      Törlés
  7. Szia Barbi !
    Köszi ,és kellemes ünnepeket kívánok :-)

    VálaszTörlés
  8. Szia Barbi!
    Milyen fűszerrel pácoltad be a karajt, mert a képen látszik, hogy nem csak sózva volt.
    Köszi a válaszodat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A receptben pontosan írom, hogy a sózott hússzeleteket lisztbe és tojásba forgatva tesszük a formába. :)

      Törlés
  9. Köszönjük a receptet, nagyon finom lett! :)

    VálaszTörlés
  10. Most találtam a feceptre, ki fogom próbálni,egy kérdésem: A csülök bőrét is bele kell darabolni, vagy csak a húsos részét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell, szerintem úgy zsíros és gusztustalan, mert hidegen már ehetetlen vele. :)

      Törlés
    2. Csak a szín húst teszem bele! :)

      Törlés
  11. Sziasztak! Milyen köretet ajánlatok hozzá? A képen ha jol lázom rizs van. Bulgur is passzolna hozzá? Köszi előre is

    VálaszTörlés
  12. "Karajba zárt csülök" is a Hungarian dish that involves wrapping a pork shank with pork loin and roasting or baking it. The ingredients include pork shank, pork loin, garlic, salt, pepper, paprika, mustard, herbs, oil or lard, and onion. To prepare, clean the meat, rub it with salt, pepper, and paprika, and marinate it in a mixture. Lay the pork loin flat and place the shank in the center. Sear the meat in oil or lard, roast in the oven for 2 to 3 hours, and serve with traditional Hungarian sides like potatoes, sauerkraut, or a fresh salad loudoun criminal lawyer.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...