2011. június 1., szerda

Halas burgonyagratin avagy Csőben sült burgonya szardíniával

Ez az egytálétel Tündértől származik az Ízes kalandok blog írójától. Eredetileg nyersen kell a burgonyát beletenni, de úgy nálam kb. két órát sült - ha nem többet - , amíg megpuhult. Annyira finom és egyáltalán nem sok kalória, hogy többször el fogom készíteni, más-más hozzávalókkal variálva!

Ezt a szépséges tányért  Colors in the Kitchen oldalán láttam meg és rögtön beleszerettem. Nálunk viszont nincs Cora - ugyanis ő ott vette - de nagy szerencsénkre éppen a tőlünk 160 km-re lévő Budapestre kellett mennünk és hazafelé, jé mit láttunk egy épület tetején nagy betűkkel?
Bizony azt a szót, hogy CORA.
Mivel én rögtön a sorsnak tudtam be ezt az útbaesést, naná, hogy nem álltam ellen az akaratának, így esett meg, hogy 400 Ft-ért, igen jól látjátok 400-ért vettem egy lapostányért és azt hiszem 1200-ért egy tortatálat. Kishibásak voltak, de ki látja, a fotókon jól mutat! :-D

Íme a recept!



Halas burgonyagratin
avagy Csőben sült burgonya szardíniával


Hozzávalók:
  • 60-70 dkg burgonya
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 doboz (kb.10-13 dkg) olajos hal vagy szardíniafilé
  • 5 dkg reszelt sajt vagy 5 dkg krémsajt
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csilipaprika
  • 5 dkg reszelt sajt a szóráshoz


Ne csak a kicsiről legyen kép,
ezért Esztit is bemutatom, ahogy jóízűen falatozik,
miközben megbeszéljük a suliban történteket!
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A burgonyát megmossuk és egyben megfőzzük, meghámozzuk és karikákra szeleteljük.
  3. A tejszínt összekeverjük a kissé lecsöpögtetett olajos hallal vagy a szardíniával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sajtot, a petrezselyemzöldet, a csilipaprikát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejszínes öntettel és burgonyakarikákkal felváltva kirakunk egy tűzálló edényt és a legtetejére reszelt sajt kerül.
  5. Sütőbe tolva pirulásig sütjük. 10-15 perc pihentetés után szépen szelhető. Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Én is szoktam így, egy-egy darab porcelánt vagy valami konyhai dolgot venni. A tányér tényleg nagyon dekoratív! Néha én is úgy vagyok, hogy meglátok egy tálat és rögtön beleképzelem az ételt...A halas egytálétel, mennyei lehetett!! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Kriszti, akkor érted mi ez a porcelán iránti rajongásom. :) Már lassan nem férek el tőlük.
    Ez a halas finomság pedig olyan jól sikerült, hogy mikor a férjem a munkából éjjel 11-kor hazaesett, a hűtőből hidegen befalta a maradékot! :D Már vettem is szardíniát, mert csinálok még egy adagot. Köszi, hogy benéztél! ☺

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű és finom étel :)) Tényleg szép ez a tányér :))

    VálaszTörlés
  4. Panna, tényleg egyszerű és finom, a tányér pedig most az egyik kedvencem.

    Bianka, nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a tányért én is 400 Ft-ért vettem a debreceni Corában 2011. telén. (nálam is van egy kis hibája, egy pici rész sötétebb, de nem feltűnő - ha meg rajta van az étel vagy süti, akkor pláne nem látszik) :)Imádom!
    Az étel is szuper! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...