2011. június 25., szombat

Mustáros rakott hús

Kisztitől lestem a receptet még áprilisban és már akkor el is készítettem, de most vettem észre, hogy elfelejtettem feltenni. Ő egyike azoknak akiknek a receptjeit imádom és soha nem csalódom bennük! Szeretném jelezni Kriszti, hogy nagyon-nagyon finom lett, és bekerült a házi receptes könyvembe! ☺



Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 20 dkg császár szalonna v. bacon
  • 20 dkg trappista
  • só, bors, pirospaprika, mustár, olaj



Elkészítés:
  1. A burgonyát héjjastól megfőzzük, hűtjük, pucoljuk és karikára vágjuk.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukat forró serpenyőben pici olajon lesütjük. Ebbe az olajba összesütjük a fele bacont és a hagymát.
  3. Egy nagyobb jénai vagy kisebb tepsi aljába tesszük a burgonyakarikákat, kicsit meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát hintünk rá, majd fele pohár tejföllel megkenjük, rászórjuk a hagymát.
  4. Erre fektetjük a hússzeleteket és mindegyik tetejét jól megkenjük mustárral majd rákanalazzuk a hagymás bacont. A legtetejére mehet a maradék tejföl, reszelt sajt, és másik fele a nyers baconnak.
  5. Sütőben min. 1 órát sütjük.
Jó étvégyat!

7 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon nekem való étel, rakott ételek rajongója vagyok:) a mustáros hús meg amúgy is nagy kedvenc. Tetszik a recept:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki!!!
    Csorog a nyálam is...
    Ez lesz a következő amit kipróbálok.

    Puszi: Hugi

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, én is nagyon szeretem rakott ételeket, ebben biztosan nem fogsz csalódni! :) Köszönöm! :D

    VálaszTörlés
  4. Hugi, remélem ez is beválik majd! Puszi! ☺

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a kedves bevezetőt, örülök, hogy meg vagy velem elégedve! Természetesen az elsődleges érdem Vizicsibé-é, hiszen tőle hoztam a receptet. Tényleg nagyon finom étel!!! Helyes a pöttyös terítőd!

    VálaszTörlés
  6. Kriszti, köszi mindent, azt is, hogy rátaláltál Vizicsibe receptjére! ;D A terítőt én is nagyon szeretem! :))

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...