Kisztitől lestem a receptet még áprilisban és már akkor el is készítettem, de most vettem észre, hogy elfelejtettem feltenni. Ő egyike azoknak akiknek a receptjeit imádom és soha nem csalódom bennük! Szeretném jelezni Kriszti, hogy nagyon-nagyon finom lett, és bekerült a házi receptes könyvembe! ☺
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 1 kg burgonya
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 vöröshagyma
- 20 dkg császár szalonna v. bacon
- 20 dkg trappista
- só, bors, pirospaprika, mustár, olaj
Elkészítés:
- A burgonyát héjjastól megfőzzük, hűtjük, pucoljuk és karikára vágjuk.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukat forró serpenyőben pici olajon lesütjük. Ebbe az olajba összesütjük a fele bacont és a hagymát.
- Egy nagyobb jénai vagy kisebb tepsi aljába tesszük a burgonyakarikákat, kicsit meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát hintünk rá, majd fele pohár tejföllel megkenjük, rászórjuk a hagymát.
- Erre fektetjük a hússzeleteket és mindegyik tetejét jól megkenjük mustárral majd rákanalazzuk a hagymás bacont. A legtetejére mehet a maradék tejföl, reszelt sajt, és másik fele a nyers baconnak.
- Sütőben min. 1 órát sütjük.
Ez egy nagyon nekem való étel, rakott ételek rajongója vagyok:) a mustáros hús meg amúgy is nagy kedvenc. Tetszik a recept:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésCsorog a nyálam is...
Ez lesz a következő amit kipróbálok.
Puszi: Hugi
Trollanyu, én is nagyon szeretem rakott ételeket, ebben biztosan nem fogsz csalódni! :) Köszönöm! :D
VálaszTörlésHugi, remélem ez is beválik majd! Puszi! ☺
VálaszTörlésKöszönöm a kedves bevezetőt, örülök, hogy meg vagy velem elégedve! Természetesen az elsődleges érdem Vizicsibé-é, hiszen tőle hoztam a receptet. Tényleg nagyon finom étel!!! Helyes a pöttyös terítőd!
VálaszTörlésKriszti, köszi mindent, azt is, hogy rátaláltál Vizicsibe receptjére! ;D A terítőt én is nagyon szeretem! :))
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés