2011. június 29., szerda

Pizza reform

Nagyon finom pizzatészta, ráadásul kedvező a gyomornak a  a rostanyag tartalom miatt, mert hamarabb telítettségérzetet okoz, ezáltal kevesebb is elég az ételből, és ami nagyon fontos, hogy megköti a méreganyagokat, így semlegesíti azokat.
Nono oldalán találtam és nagyon megszerettem! A családomat is beleértve.


Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg fehérliszt
  • 20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
  • 2 dl víz
  • 2 tk. só
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. oreganó
  • 1/2 élesztő
  • 1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához

 A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.

Nálam a feltét, sorrendben a következő:
- pizzakrém - amit a férjem kedvéért tejföllel bekeverek és úgy kenem a tésztára, de most csak ketten ettük a nagylánnyal így elmaradt
- gépsonka szeletek
- kukorica
- reszelt trappista
- angolszalonna csíkok
- bacon szalonna csíkok
- lilahagyma

Azért a sajtra kerülnek a szalonnák és a lilahagyma, mert így szépen átsülnek ők is és nem maradnak a sajt alatt rágós sületlen csomóba!
Ennyi az egész, szépen sütőbe toljuk, és közepes lángon pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

17 megjegyzés:

  1. Az én receptem is majdnem ugyanez, mindig keverek a lisztbe teljeskiőrlésű rozslisztet, vagy korpát, ami éppen van otthon. Nagyon fontos szerintem is, hogy elegendő rostot tartalmazzon az étel, amit eszünk.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is jöhet belőle egy szeletke! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is hasonló receptem van, bár én az egészet tk. tönköly búzalisztből szoktam készíteni. Így aztán bővelkedik rostokban és nekem még így is nagyon ízlik :))

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu, bizony fontos, én még a kakaós csiga és kakaós kalács tésztáját is keverve készítem és észre sem veszik! :)

    Anita, teleportáltam a szeletkédet! :DDD

    Panna, volt, hogy teljesen lecseréltem a fehérlisztet, de azt már a családom nem díjazta. :)

    VálaszTörlés
  5. Ma egy rugóra járt az agyunk mert én is pizzát sütöttem...Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon - nagyon guszta lett! Szivesen megennék belőle egy szeletkét. :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Kriszti, a pizza bármikor jöhet, mégis ritkán sütöm. :D

    Szemirámisz, nagyon köszi, viszi a futár! :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta, és szimpatikus, hogy hamarabb telítettséget okoz! Fogyózóknak különösen ajánlott! :))

    VálaszTörlés
  9. Mónika, ez a recept Nonó oldaláról való, aki 38 kilót dobott le 1200 kcal 150 g ch, napi 5x-i étkezéssel, neki bevált! Próbáld ki utánam Te is, nem bánod meg! :)

    Emőke, sütök a kedvedért még egy tepsivel! :))

    VálaszTörlés
  10. Kukkants be hozzám, vár rád ott egy megérdemelt díj!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem a pizzát!!!!nagyon jól néz ki!!!
    Ott a tetején van az a szép szelet,kérem!!!köszi!

    VálaszTörlés
  12. Márti, köszi a díjat itt is!

    Mellissina2, köszönöm! Küldöm azt a szép szeletet! :DDD

    VálaszTörlés
  13. Szia Barbi!Megsütöttem a pizzát és nagyon finom lett.Köszi,hogy megosztottad velünk:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a legnagyobb dolgok egy blogos életében, mikor valakinek egy jó receptet sikerül adni!! Még akkor is, ha ezt én is mástól láttam, hoztam! Örülök, hogy ízlett!! :) Köszönöm, hogy követő lettél, örülök, hogy itt vagy!! :)

      Törlés
  14. Kb.mennyi ideig szoktad sütni? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...