Nagyon finom pizzatészta, ráadásul kedvező a gyomornak a a rostanyag tartalom miatt, mert hamarabb telítettségérzetet okoz, ezáltal kevesebb is elég az ételből, és ami nagyon fontos, hogy megköti a méreganyagokat, így semlegesíti azokat.
Nono oldalán találtam és nagyon megszerettem! A családomat is beleértve.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg fehérliszt
- 20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
- 2 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. oreganó
- 1/2 élesztő
- 1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.
Nálam a feltét, sorrendben a következő:
- pizzakrém - amit a férjem kedvéért tejföllel bekeverek és úgy kenem a tésztára, de most csak ketten ettük a nagylánnyal így elmaradt
- gépsonka szeletek
- kukorica
- reszelt trappista
- angolszalonna csíkok
- bacon szalonna csíkok
- lilahagyma
Azért a sajtra kerülnek a szalonnák és a lilahagyma, mert így szépen átsülnek ők is és nem maradnak a sajt alatt rágós sületlen csomóba!
Ennyi az egész, szépen sütőbe toljuk, és közepes lángon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Az én receptem is majdnem ugyanez, mindig keverek a lisztbe teljeskiőrlésű rozslisztet, vagy korpát, ami éppen van otthon. Nagyon fontos szerintem is, hogy elegendő rostot tartalmazzon az étel, amit eszünk.
VálaszTörlésNekem is jöhet belőle egy szeletke! :)
VálaszTörlésNekem is hasonló receptem van, bár én az egészet tk. tönköly búzalisztből szoktam készíteni. Így aztán bővelkedik rostokban és nekem még így is nagyon ízlik :))
VálaszTörlésTrollanyu, bizony fontos, én még a kakaós csiga és kakaós kalács tésztáját is keverve készítem és észre sem veszik! :)
VálaszTörlésAnita, teleportáltam a szeletkédet! :DDD
Panna, volt, hogy teljesen lecseréltem a fehérlisztet, de azt már a családom nem díjazta. :)
Ma egy rugóra járt az agyunk mert én is pizzát sütöttem...Nagyon guszta!
VálaszTörlésEz nagyon - nagyon guszta lett! Szivesen megennék belőle egy szeletkét. :)
VálaszTörlésKöszi Kriszti, a pizza bármikor jöhet, mégis ritkán sütöm. :D
VálaszTörlésSzemirámisz, nagyon köszi, viszi a futár! :D
Nagyon guszta, és szimpatikus, hogy hamarabb telítettséget okoz! Fogyózóknak különösen ajánlott! :))
VálaszTörlésMaradt még? :D
VálaszTörlésMónika, ez a recept Nonó oldaláról való, aki 38 kilót dobott le 1200 kcal 150 g ch, napi 5x-i étkezéssel, neki bevált! Próbáld ki utánam Te is, nem bánod meg! :)
VálaszTörlésEmőke, sütök a kedvedért még egy tepsivel! :))
Kukkants be hozzám, vár rád ott egy megérdemelt díj!
VálaszTörlésNagyon szeretem a pizzát!!!!nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésOtt a tetején van az a szép szelet,kérem!!!köszi!
Márti, köszi a díjat itt is!
VálaszTörlésMellissina2, köszönöm! Küldöm azt a szép szeletet! :DDD
Szia Barbi!Megsütöttem a pizzát és nagyon finom lett.Köszi,hogy megosztottad velünk:-)
VálaszTörlésEzek a legnagyobb dolgok egy blogos életében, mikor valakinek egy jó receptet sikerül adni!! Még akkor is, ha ezt én is mástól láttam, hoztam! Örülök, hogy ízlett!! :) Köszönöm, hogy követő lettél, örülök, hogy itt vagy!! :)
TörlésSzuper!!!
VálaszTörlésKb.mennyi ideig szoktad sütni? :)
VálaszTörlés