2011. június 10., péntek

Cseresznyés ropogós kenyér Limarától

Ehhez a fűszeres édes kenyérhez nincs mit hozzáfűzni, egyszerűen imádom! Úgy gondolom, hogy édesre, sósra is készíthetjük, bármilyen feltéttel. Pazar lakomát csaphatunk belőle! Limara egy kincs! A recept tőle származik!


 Cseresznyés ropogós kenyér Limarától
4-6 főre
Összesen: kb. 3265 Kcal és 525 g ch

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olaj
- 3 tk. cukor
- 2 dkg friss élesztő

tetejére:
- 50 dkg cseresznye
- 3  ek. citrusos olívaolaj (nálam sima olíva)
- kis ág rozmaring
- 4 ek. barnacukor (nálam fehér kr. cukor)
- 4 ek. mandula


  1. Dagasztó tálba tesszük a lisztet, közepébe egy kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyosított tejet és vizet. 10 perc alatt felhabosodik, ekkor mehet bele a többi hozzávaló és szépen kidagasztjuk.
  2. Duplájára kelesztjük, ezalatt a cseresznyét kimagozzuk. Én 2 db őszibarackot is megpucoltam és felkockáztam.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük és igazítjuk a tésztát, amit megnyomkodunk az ujjainkkal. Meglocsoljuk az olívaolajjal, meghintjük finomra vágott rozmaringgal.
  4. Rápotyogtatjuk a cseresznyét, barackot, majd meghintjük a cukorral és mandulával. Amíg a sütő 180 fokra felmelegszik, addig hagyjuk kelni az édes gyümölcsös kenyerünket.
  5. Ropogósra sütjük.

 Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!:) Köszönöm szépen a kedvességedet, örülök, hogy tetszett a recept!:)

    VálaszTörlés
  2. Limara kedves, én tartozom köszönettel mert imádom a receptjeid, már el sem tudnám képzelni nélkülük az asztalunkat! :D

    Citromhab, köszönöm!! Szerintem is gyönyörű lett, hát még milyen finom! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Én megkóstolnám szívesen...

    VálaszTörlés
  4. Kriszti köszi! Ezt többször is el fogom készíteni annyira egyszerű! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...