Ehhez a fűszeres édes kenyérhez nincs mit hozzáfűzni, egyszerűen imádom! Úgy gondolom, hogy édesre, sósra is készíthetjük, bármilyen feltéttel. Pazar lakomát csaphatunk belőle! Limara egy kincs! A recept tőle származik!
Cseresznyés ropogós kenyér Limarától
4-6 főre
Összesen: kb. 3265 Kcal és 525 g ch
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olaj
- 3 tk. cukor
- 2 dkg friss élesztő
tetejére:
- 50 dkg cseresznye
- 3 ek. citrusos olívaolaj (nálam sima olíva)
- kis ág rozmaring
- 4 ek. barnacukor (nálam fehér kr. cukor)
- 4 ek. mandula
- Dagasztó tálba tesszük a lisztet, közepébe egy kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyosított tejet és vizet. 10 perc alatt felhabosodik, ekkor mehet bele a többi hozzávaló és szépen kidagasztjuk.
- Duplájára kelesztjük, ezalatt a cseresznyét kimagozzuk. Én 2 db őszibarackot is megpucoltam és felkockáztam.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük és igazítjuk a tésztát, amit megnyomkodunk az ujjainkkal. Meglocsoljuk az olívaolajjal, meghintjük finomra vágott rozmaringgal.
- Rápotyogtatjuk a cseresznyét, barackot, majd meghintjük a cukorral és mandulával. Amíg a sütő 180 fokra felmelegszik, addig hagyjuk kelni az édes gyümölcsös kenyerünket.
- Ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!
Gyönyörű!:) Köszönöm szépen a kedvességedet, örülök, hogy tetszett a recept!:)
VálaszTörlésHű, de gyönyörű lett!!
VálaszTörlésLimara kedves, én tartozom köszönettel mert imádom a receptjeid, már el sem tudnám képzelni nélkülük az asztalunkat! :D
VálaszTörlésCitromhab, köszönöm!! Szerintem is gyönyörű lett, hát még milyen finom! :D
Nagyon guszta! Én megkóstolnám szívesen...
VálaszTörlésKriszti köszi! Ezt többször is el fogom készíteni annyira egyszerű! :D
VálaszTörlés