Újra eperkrém, csak máshogy. A legfontosabb változás mégis az, hogy kalóriára pontosan kiszámolt és light-osabb. Ami azért is fontos, legalábbis számomra, mert amióta elkezdtem a blog írását, képtelenség tartani a diétát. (Diétámról vagyis inkább életmódváltásról itt olvashatsz.) Ami pedig nem is bonyolult és nehéz, sőt még éhezni sem kell és bármit ehetünk. DE! Amikor az ember lánya lesüt egy tepsi buktát vagy krémest, hát én biztosan nem bírom megállni, hogy csak egy szeletkét toljak be. Van olyan aki bírná? Ezért inkább úgy döntöttem, hogy könnyű édességeket keresek, és azt is nézem, hogy ne full édesítős legyen mert az igencsak rossz ízű, vegyesen pedig észre sem venni! Tudom, van Xilit meg Nyírfacukor, Stevia, de iszonyatos áron, ráadásul igencsak igénybeveszi a gyomrunkat, ha nem vagyunk hozzászokva, és ugye ki akarja a mellékhelyiségben tölteni az idejét minden finom falat után! ;D
Na nem rongálom tovább a billentyűzetet, hanem jöjjön a recept:
Epres vaníliás krémtúró babapiskótával
4 adag lesz belőle
Összesen: kb. 1114 Kcal és 205 g ch
1 adag 279 Kcal és 51 g ch
Tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is nyugodtan fogyasztható!
- 20 g vaníliás puding (a Dr.Oetker-es tasak fele)
- 3 dl tej
- 40 g kr. cukor
- 250 g zsírszegény túró
- 40 g kristálycukor
- plusz annyi folyékony édesítő amennyire édesnek szeretnénk
A pudingból, tejből, cukorból krémet főzünk és még melegen hozzákeverjük a kristálycukorral elkever túróhoz.
- 400 g epret (félbevágva)
- 1 ek. vízzel
- 40 g cukorral + ízlés szerint folyékony édesítővel összefőzünk.
Mikor forrdogál és engedett jól levet, akkor hozzáteszünk 1 púpozott kk. tortazselét és még 1 percig főzzük.
Félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni.
4 poharat készítünk és felváltva a pudingos krémet az epres szósszal, belekanalazzuk. Mindegyikbe dugjunk bele egy-egy babapiskótát félbe törve és a tetején az eperszószt szórjuk meg babapiskóta morzsával.
Félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni.
4 poharat készítünk és felváltva a pudingos krémet az epres szósszal, belekanalazzuk. Mindegyikbe dugjunk bele egy-egy babapiskótát félbe törve és a tetején az eperszószt szórjuk meg babapiskóta morzsával.
A poharakat alufóliával borítva tegyük a hűtőbe hűlni, és hogy a piskóta is kicsit megpuhuljon.
Jó étvágyat!