2011. május 26., csütörtök

Csokis keksz és variációi

Nagyon finom kekszre leltem Tücsök Bogárnál! Puha omlós, sokáig eláll és mindig kéznél van, ha már nagyon vágyunk valami édességre. Én imádom az ilyen kekszeket egy habos kávé mellé, de csak úgy magában is tökéletes! Anitánál karamellás volt a recept szerint, de én teljesen csokisra álmodtam. Eredetiben is elkészül majd, ha végre tudok venni karamellás pudingport, mert eddig nem sikerült! :-(
Köszi Anita! Már megint! :-D


Összesen: kb. 3059 kcal és 377 g ch

Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 9 dkg főzhető csokis pudingpor (2 csomag drOetker-nek felel meg )
  • 19 dkg liszt
  • 3 csapott ek. kukorica liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 20 dkg süthető csokicsepp vagy bármilyen csoki darabolva



Elkészítés:
  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük míg sima nem lesz.
    Ha a vajat a hűtőből vesszük elő, akkor se essünk kétségbe, hanem sajtreszelőn reszeljük le és 10 perc múlva már keverhetjük a cukorral, csak egy kicsit kitartóbban kell kevernünk. ;-))
  2. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot a csoki kivételével. Nehéz lesz keverni, de ne adjuk fel, remélhetőleg a robotgépünk sem fogja! Végül belekeverjük a csokit - őszintén megmondom én inkább belegyúrtam. :-D
  3. Kettévettem a tésztát és addig osztogattam míg 16 darab lett.
  4. Kézzel megformáztam és sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztattam őket. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Nem tovább mert kiszárad!
  5. Zárható dobozba tárolhatjuk, bár szerintem kár összepiszkolni, úgyis elfogy!


Variációk Tücsök Bogár nyomán:
Dupla karamellás (karamellás puding + vajkaramella)
Dupla csokis (csoki puding + csoki csepp)
Black&white (csoki puding + fehér csoki csepp)
Jing és jang (vanília puding + csoki csepp)
Puncsos (puncs puding + mazsola)

Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen! Örülök, hogy Nektek is ízlett! :)
    Ez a kedvenc kekszünk. :) Nekem a karamellás ízlik a legjobban, de mindenki talál a változatok között kedvére valót.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anita, én imádom a karamellát minden változatban ezért nagyon hajtok rá, hogy elkészítsem!!! Nálunk is kedvenc lesz ez a kekszvariáció. Köszike! :-D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták ezek a kekszek,az ízükben sem kételkedem.A képeid gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták :)) Tényleg nincs is jobb, annál mint amikor ránk tör az édesség utáni vágy elővenni a házi kekszet és azt rágcsálni :))

    VálaszTörlés
  5. Szia Barbi!

    Nagyon fincsik lehetnek ezek a kekszek! Egy pohár tejjel, igazi "nasi" vacsora...Még egy kérdés...Hogyan kell a megjegyzés végére a You might also like:-ot beilleszteni a képekkel??
    Köszi, ha tudsz segíteni!

    VálaszTörlés
  6. Mónika, nagyon is jól!! :)

    Aleda, köszönöm!

    Panna, így igaz, a házi keksz sokkal jobban esik! :D

    Kriszti, köszi!
    Kattints nálam a kis képek alatt lévő halvány szürke Link Within feliratra és akkor eléred az oldalt ahol kiválaszthatod hány kép jelenjen meg a bejegyzésed alatt. Meg kell adnod, a blog és e-mail címedet, meg azt, hogy blogról van szó és azt hiszem 3-5-ig választhatsz képmegjelenítést. Nem nehéz, én nem tudok angolul, de a blogom elindítása után pár nappal már be is raktam. Rögtön a bejött oldal jobb felén van a kitölteni való, meglátod, egyszerű! Remélem sikerül! Szióka!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lett!
    Köszi!
    Remélem Anna már jobban van. Bobo már nem szerelmes.... :S

    VálaszTörlés
  8. Márti, örülök, hogy ízlett!
    Anna még náthás, de nem vészes, Bobo majd talál valaki mást. ;-D Pussz!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...