Nálunk a karaj általában rántva készült, amiről azt gondoltam, hogy egyszerű és nagyon finom is. Utóbbi valóban igaz, mármint, hogy finom, de az elkészítése elég sok mosogatnivalót termel. Mostanában rákaptam a tepsis, jénais stb. húsokra és meglepő, hogy milyen sokféle variáció létezik. Ráadásul előző nap összeállítva és a hűtőben pihentetve, másnap már csak a sütőbe kell tolnunk. Az előkészületekkel megspórolt időt pedig pihenéssel tölthetjük!
Ez a rakott hús is hihetetlen finom, puha, krémes és abbahagyhatatlan! Imádjuk! ☺
Recept Beácskától van a No Salty oldaláról!
Recept Beácskától van a No Salty oldaláról!
Íme a recept!
Hozzávalók:
- 10-12 szelet sertéskaraj
- 15-20 dkg bacon szalonna
- 10 dkg szeletelt szárazkolbász
- 1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
- 1 nagy fej hagyma
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.
- Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön.
- A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján.
- Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.
Jó étvágyat!
Ez nagyon-nagyon finom lehet!!!
VálaszTörlésHogy "e" millen guszta lett!
VálaszTörlésBocs..... "E" is.... :D
Hétvége? Szombatom szabad.
Mézeskalács, tényleg nagyon finom! :)
VálaszTörlésKedves Márta barátném, hétvégére lepd meg a vendégeteket ezzel a guszta ebéddel! Puszi! :D
Fenséges a látványa
VálaszTörlésAz íze is!!! :-D Köszi!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, szeretem én is az ilyen jellegű húsokat! :)
VálaszTörlésMúlt hétvégén a húgom ezzel várta a vendégeit! Óriási sikere volt! :) Én imádom az ilyen tepsis, rakott húsokat, mert nincs vele macera és isteni! :)
VálaszTörléshmmm...
VálaszTörlés