Mikor leültünk az asztalhoz elfogyasztani ezt az ebédet, Apa (férjem) megjegyezte: "Na, mától a csirkecomb új értelmet nyert!" - ami tőle felért egy dicsérettel! Kár, hogy ennyit halogattam a részeg, sörben pancsoló csirkefutómű elkészítését! A recept Szemirámisztól van! Köszi!
Hozzávalók:
- 4 egész csibecomb
- bacon szalonna
- 2 dl sör
- só, grill fűszerkeverék
- pár szál kakukkfű és zsálya
- kacsazsír vagy olaj
- A combokat egy cseréptálba szorosan egymás mellé rakjuk. Ez azért fontos, hogy a sör érje a húsokat.
- A kacsazsírral kicsit kikenjük a tálat, erre fektetjük a bacont. A combokat sózzuk, fűszerezzük, és a tálba rakjuk. A húsok tetejére és mellé rakjuk a kakukkfüvet és pár levél zsályát. (Nekem nem volt zsályám, és kakukkfüvem is csak szárított, de így is nagyon finom lett!) A sört vigyázva öntsük a húsok közé, hogy a fűszert ne mossam le róluk. A fűszeres combok tetejére még tehetünk egy kis kacsazsírt.
- Én ekkor lefedve egy éjszakára hűtőbe tettem és másnap pedig már csak sütni kellett!
- Alufóliával letakarva, 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük, majd az alufóliát levéve pirosodásig sütjük.
- A szafttal meglocsolhatjuk a rizst.
Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésNagyon guszta, hű de éhes lettem ezektől a képektől!!!
VálaszTörlésSosem készítettem sörrel húst,ki kell próbáljam.Nagyon guszta.
VálaszTörlésCsongi, remélem nálatok is nagy sikere lesz! :D
VálaszTörlésKriszti! Én is így vagyok sokszor a Te szép és ínycsikladó ételeidtől! :)) Köszi!
Aleda, nekem is ez volt az első, de már a férjem leadta a következőre is a rendelést! Köszi! :))