Legyünk bátrak és kreatívak, ha a maradékok hasznosításáról van szó. Én általában a megmaradt sült- és rántott húsokból, az alábbi módon készítek új ebédet. A bulgur helyett lehet rizs is, vagy mehet még konzerv vörösbab bele. Ha krumplipüré marad (akár tejjel, vajjal, tejföllel dúsított), akkor a már itt leírt krumplis vajas pogacsát és sajtos pogacsát sütöm.
Tehát akkor jöjjön a maradékok hasznosítása, nálam, ma:
Hozzávalók:
- sült csirkecomb kicsontozva kb. 4-5 db
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél konzerv kukorica
- 20 dkg bulgur (nyersen)
- + (itt a fotón nekem, sajttal, tejföllel sült brokkoli maradék)
- olaj, só, bors
- A hagymát olajon megdinszteljük.
- Hozzátesszük, a felkockázott húst, a kukoricát, a nyers bulgurt.
- Annyi sót és olajat teszünk még hozzá amennyi a bulgur főzéséhez is menne.
(Bulgur főzése megegyezik a rizsével, tehát az ízesítése is!) - Tekerjünk rá borsot ízlés szerint.
- Felöntjük a bulgur mennyiségének megfelelően, dupla mennyiségű, forrásban lévő vízzel.
- Ne lepődjünk meg, hogy úgy fog kinézni mint a „moslék" :-D (lásd fotón fent), viszont mivel együtt főzzük az összes hozzávalóval, nagyon ízletes egytálételt kapunk!
Bulgur I.
Nagyon guszta
VálaszTörlésBizony, és finom is, ahhoz képest, hogy maradék. :)
VálaszTörlés