Nálunk nagy kedvenc, általában köretként fogyasszuk. Még a lányom is szívesen megeszi!
Elkészítése pontosan megegyezik a rizsével, olajon megfuttatjuk, majd dupla mennyiségű forrásban lévő vízzel felengedjük, ízesítjük. Takarék lángon készre főzzük.
Jöjjön egy kis adathalmaz erről a finom gabonáról.
A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék. Éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként.
A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma. 100 gramm nyers bulgur a következőket tartalmazza:
- energiatartalom: 360 kCal (1500 kJ)
- fehérje: 12,5 g
- élelmi rost: 8 g
- szénhidrát: 69 g
- zsír: 1,75 g
A bulgur kétféle méretben kapható: van nagyobb, fél-egész búzaszemekből álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító. Előbbit köretként fogyasztják, utóbbi saláták, főtt ételek összetevői között szerepel.
De rég ettem. Nagyon guszta étel
VálaszTörlésBianka köszi! Nagyon finom volt! Kaliforniai paprikát is tettem bele felkockázva! Ideje újra használnod! :)
VálaszTörlésKedves Barbi!
VálaszTörlésKüldenék neked: EGY JÓ SZÓT!
Fogadd te is tőlem sok szeretettel:D
Gabi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!
A bulgur nálunk is nagyon kedvelt. Készítettem már belőle tejbepapi utánzatot is.
VálaszTörlésMónika, mindig tanul valami újat az ember! :)
VálaszTörlésThis website is so helpful for someone who Loves cooking!!!
VálaszTörlés