Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető pogácsa, mivel nem kell keleszteni, és előnye még, hogy a benne lévő vajtól sokáig puha marad.
Szemirámisz oldalán láttam ezt a pogácsát, de a nagy süteményes könyvemben is ugyanez a recept szerepel.
Szerintem a legjobb dupla adaggal indítani!
Íme a recept: Krumplis vajas pogácsa
Összesen: kb. 3046 Kcal és 237 g ch42 darab lett belőle, így 1 db 73 Kcal és 6 g ch
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 25 dkg vaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 és fél kávéskanál só
- 1 tojássárgája kis vízzel elkeverve a kenéshez
- 70 g sajt a tetejére
Elkészítés:
- A krumplit kockára vágjuk és megfőzzük, de lehet megmaradt krumplipüré is!
- Krumplinyomóval összenyomjuk, vagy lereszeljük kis lyukú reszelőn.
- Jöhet hozzá a feldarabolt vaj, liszt, sütőpor, sót.
- Összedolgozzuk, majd 1/2-1 cm vastagra nyújtjuk.
- 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- Sütőpapiros tepsibe tesszük és lekenjük a vízzel kevert tojássárgával.
- Tetejére mehet a reszelt sajt.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tényleg a legjobb a dupla adag az ilyen pogikból. Nézz be hozzám, van egy meglepetésem...
VálaszTörlésNagyon köszönöm a díjat!! :)
VálaszTörlés