2011. március 21., hétfő

Krumplis vajas pogácsa

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető pogácsa, mivel nem kell keleszteni, és előnye még, hogy a benne lévő vajtól sokáig puha marad.
Szemirámisz oldalán láttam ezt a pogácsát, de a nagy süteményes könyvemben is ugyanez a recept szerepel.
Szerintem a legjobb dupla adaggal indítani!
Íme a recept:



Krumplis vajas pogácsa
Összesen: kb. 3046 Kcal és 237 g ch
42 darab lett belőle, így 1 db 73 Kcal és 6 g ch


Hozzávalók:
  • 30 dkg krumpli
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 és fél kávéskanál só
  • 1 tojássárgája kis vízzel elkeverve a kenéshez
  • 70 g sajt a tetejére



Elkészítés:
  1. A krumplit kockára vágjuk és megfőzzük, de lehet megmaradt krumplipüré is!
  2. Krumplinyomóval összenyomjuk, vagy lereszeljük kis lyukú reszelőn.
  3. Jöhet hozzá a feldarabolt vaj, liszt, sütőpor, sót.
  4. Összedolgozzuk, majd 1/2-1 cm vastagra nyújtjuk.
  5. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  6. Sütőpapiros tepsibe tesszük és lekenjük a vízzel kevert tojássárgával.
  7. Tetejére mehet a reszelt sajt.
  8. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Tényleg a legjobb a dupla adag az ilyen pogikból. Nézz be hozzám, van egy meglepetésem...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm a díjat!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...