Az eredeti pizzagolyót TücsökBogár készítette, tőle csentem a receptet és januárban a nagylányom Eszter 12. szülinapi zsúrjára ezt sütöttem a lányoknak! Dupla adag készült belőle, de egy szem sem maradt! Több szülő kérte el a receptet mert a gyerekek imádták! Mivel a férjemnek és nekem nem maradt egy morzsa sem ezért másnap újra kellett sütnöm! Ez volt az ebédünk! Azóta még készült belőle pár adag!
Senki se hagyja ki!!!!
Íme a recept:
Ez csak plusz, nem én készítettem. A lányom kedvenc filmje az Avatar fotója díszítette. |
Pizzagolyók
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg kenyérliszt
- 2 dkg élesztõ
- 2,5 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 24 db mini mozzarellagolyó vagy reszelt trappista, stb.
- bármilyen felvágott, sonka v. szalámi
- pizzakrém, tejföl
- A kenéshez: olívaolaj, oregánó, esetleg sajttal is megszórhatjuk
- A pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztõt. Felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztõ 15 perc alatt felfusson.
- A tészta többi alapanyagával jól kidagasztjuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- Addig a pizzakrémet tetszés szerint elkeverjük tejföllel, lereszeljük a trappistasajtot, kockákra vágjuk a felvágottat.
- Átgyúrjuk a tésztát, majd elosztjuk 24 részre. Kézzel kör alakúra igazítjuk a kis tésztadarabokat. Mindegyikre teszünk a pizzás-tejfölös krémből, majd felvágottat és egy mozzarellagolyót vagy a reszelt sajtból ami otthon éppen van.
- Gombócot formálunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A golyókat megkenjük az olívaolajjal és megszórjuk a oregánóval, esetleg sajttal.
- Kelesztés nélkül 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. 20 percnél ne legyen több, még akkor sem, ha a tetejük fehér marad, különben kiszárad és kemény lesz.
A megunhatatlan. :))) Az első adag este készült nálam, nem lettek túl jók a képek, de annak ellenére, hogy gyakran készül csak a múlt héten tudtam róla nappali képeket csinálni. A lányok mindig gyorsabbak voltak. :)))
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki, egy két darabot guríthatnál belőle. Nyitom az ajtót. :)
Gyönyörűek lettek lányodnak meg Boldog szülinapot. Ugye? :)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek!
VálaszTörlésTücsök Bogár! Pont az a fotód hozta meg a kedvem hozzá, és beállított képet sajnos nem tudtam készíteni, csak tepsist mert olyan hamar eltüntették a vendégek! Tényleg megunhatatlan!
VálaszTörlésNyisd az ajtót gurulnak. :)
Bianka, köszönöm! Igen szülinap volt, sajna olyan gyorsan megnőtt Eszti lányom (12 éves), még szerencse, hogy a picur (2 éves) újra behozta az életünkbe a babaillatot!
VálaszTörlésMónika! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon guszta, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésLánykádnak boldog szülinapot!
Csongi! Remélem ízleni fog!!!
VálaszTörlésKöszönöm, a lányom nevében is!
nagyon ínycsiklandó!
VálaszTörlésmi is kipróbáljuk!
ügyesek vagytok!
Kedves September17, köszönöm, sok sikert és jó étvágyat hozzá!! :-D
VálaszTörlésA mai ebédünk a pizzagolyó, amit köszönök Neked és Tücsöknek. Fenségesen finom, puha tésztájú a közepében pedig a töltelék.... Főztem hozzá egy paradicsomos-fokhagymás alapot, amit egyébként a pizzakészítésnél szoktam és megkentem vele a tésztakorongokat.
VálaszTörlésMozzarella és reszelt füstölt sajt keveréket használtam hozzá. Nagyon finom lett, köszi még egyszer.
Kati Te aztán nem pihensz!! :DD Nagyon örülök, süssél a Családod nagy örömére, én nagyon szívesen adok minden recit!!! :))
TörlésMinden nap muszáj enni, ezért úgy gondolom, hogy jobb olyan ételeket készíteni amik finomak és újdonságnak számítanak. Nagyon szeretem az újdonságokat kipróbálni, a családom örömére. A férjem a fő tesztalanyom, aki mindig lelkes az ételek iránt. A gyermekeim már sajnos kirepültek, és nem élvezhetik minden nap a kajáimat, de ha megyünk Budapestre.... akkor több tonna kenyeret, kiflit, pogácsát és szállítható dolgokat készítek. De ezt már régen gyakorlom, hiszen amikor főiskolára jártak minden héten ment a rengeteg ételkészítés. Ez a mi dolgunk úgy gondolom, erre igazán emlékeznek majd a gyerekeink. Nem szántam még rá magam a blog készítésre, pedig rengeteg fotó és recept van a repertoáromban.
VálaszTörlésPedig amennyit ügyeskedsz a konyhában, lenne nyoma és a "gyerekek" tanulhatnának a netes receptgyűjteményedből! :)
TörlésAmióta ezt az oldalt írom, mindig újat kell készítenem, hogy gyarapodjon a blogos receptgyűjteményem! :D
Azért még nem lehetnék az "anyukátok", mert kb. 10 év korkülönbség van közöttünk. Nagyon jó látni a pozitív életszemléleted, és azt a szeretni tudást, amit a családod iránt érzel. A blogod pedig nagyon vidám, tele jó recepttel, jó Nálad nézelődni!
VálaszTörlésSok örömet kapok a blogtól, és az itt nézelődőktől, ami nagyon jó érzés! A pozitív szemlélet nem mindig jellemző rám, bár tény, hogy igyekszem ez irányba fejlődni. Az viszont nagyon igaz, hogy a családomért rajongok!!! :)
TörlésSzia Barbi! Tegnap ebédre megsütöttem (kicsit megkavartam TücsökBogár receptjével:)). Húú, nagyon ízlett a családomnak - a férjem jó ideig megszólalni sem tudott, csak ette és ette. Olyan puha lett és olyan finom!!! Köszi a receptet Neked is! :)
VálaszTörlésPuszi
Gabi de örülök!! Ez a pizza az első nálunk annyira szeretjük! Anita ügyesen kitalálta! :))) Köszi, hogy megírtad!
TörlésNemrég kezdtem sütni a receptjeid alapján,egyszerűen imádom őket!Köszönöm!...Egy kérdésem azért lenne,hogy a hőfok az légkeveréses vagy sima alsó-felső sütésre van megadva???
VálaszTörlésNemrég kezdtem sütni a receptjeid alapján,egyszerűen imádom őket!Köszönöm!...Egy kérdésem azért lenne,hogy a hőfok az légkeveréses vagy sima alsó-felső sütésre van megadva???
VálaszTörlésSzatyi ne haragudj, hogy csak most írok, de nem vettem észre a megjegyzésed. :)
TörlésNekem 16 éves Vesta gáztűzhelyem van, és 3-as fokozaton sütök vele, légkeverés, alsó-felső sütés nálam nincs. :))
Barbi! Köszönöm :)
VálaszTörlés