2011. október 31., hétfő

Eredeti amerikai nutellás brownie (nálam mogyoró helyett dióval)

Első Brownie-m! Fantasztikus!
7-en ettük (mint a gonoszok), és mindenki imádta!

Senkit ne tévesszen meg, az alsó fekete réteg nem égett,
hanem ott található a kakaós tészta,
felette pedig a nutellával spékelt réteg! :)

Hozzávalók:
  • 250 gramm enyhén olvasztott margarin
  • 10 ek. kakaópor
  • 500 g cukor (Túl sok? Én is sokkot kaptam!  Nem baj, ettől lesz isteni, és nyugi nem lesz édes!!!)
  • 4 tojás
  • 180 g liszt
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat vagy 1 cs.vaníliás cukor
  • egy marék felaprított dió (50 g)

  • Nutella, ki mennyit gondol, én több mint fél üveggel beletettem!

Elkészítés:
  1.  Robotgép lassú fokozatán keverjük össze a kakaót a margarinnal.
  2. Ezután keverjük bele a cukrot, vaníliát, sót és a tojásokat, majd végül a lisztet.
  3. Öntsük egy sütőpapiros tepsibe és kanalazzunk a tetejére jócskán a nutellából, majd villával, késheggyel vagy amivel szimpatikus, rajzolgassunk köröket, hullámokat a nutellás tésztába, ezáltal kissé beledolgozva a nutellát.
  4. Szórjuk meg a dióval, majd süssük kb. 180 fokon 20-25 percig.
  5. A Brownie akkor jó, ha a tű amit beleszúrunk még enyhén tésztás. Ha semmi nem marad a tűn akkor túlsütöttük, ha a tűre végig ráragad a massza akkor még sütni kell. Valami ilyesmit olvastam a jó állag meghatározásáról.

Itt pedig a bizonyíték, hogy többször is megsütöttem mert nagyon finom!
2014. májusi fotókkal bővítem a receptet. :)

 

 A recept Annától!

2011. október 29., szombat

Keksztekercs Teakert nyomán

Teakerthez pár napja tévedtem be és ahogy nézelődtem a jobbnál-jobb receptjei közt, rábukkantam egyik gyerekkori kedvencemre a keksztekercsre. De nem ám az a pici, vékony kis guriga, hanem olyan jó harapnivaló vastag szelet, hmmmm. Eddig bírtam, mert ma elkészült és az egyik rúdból már nem sok van, a másik holnap jön velünk vendégségbe! Én kettévettem a tésztát és így is szép vastag gurigák lettek! A krémen annyit változtattam, hogy a nanaimo szelet krémjét használtam duplán.
Tea nagyon köszönöm, ezentúl is így készítem, mert tökéletes!



Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • másfél dl sárgabarack lekvár
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál rum
  • 1 dl erős feketekávé

  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg főzés nélküli vaníliás puding (pl. Aranka)
  • 35 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejszín

  • kókuszreszelék a hempergetéshez



Összeállítása:
  1. A kekszet, diót, kakaót, vaníliás- és porcukrot összekeverjük, aztán belemorzsoljuk a vajat.
  2. A lekvárt, kávét rumot is hozzáadjuk, majd a tejszínből annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük egy órára.
  3. A krémhez a lágy vajat, pudingport, porcukrot, vaníliás cukrot, tejszínt a robotgéppel szépen egyneművé keverünk.
  4. Kettévesszük a tésztát és porcukorral hintett sütőpapíron - szerintem folpack-on is lehet - kinyújtjuk, majd a krém felét elsimítjuk rajta és szépen feltekerjük. Arra a végére ahol a feltekerést befejezzük, pár centire ne tegyünk krémet, mert ki fog nyomódni a tekerés során.
  5. Kókuszreszeléken átgörgetjük a rudat és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Ugyanezt a műveletsort végrehajtjuk a másik tésztával is.
  7. Ha jól lehűtjük, ami kb. pár óra, akkor szépen szeletelhetjük.


Jó étvágyat!

2011. október 26., szerda

Mascarpones-kolbászos kombe

„A gyomnövény a föld édesgyereke, mert megteremti és tartja szabad akaratából, amit meg mi vetünk az mostoha.“

Ezt a pár sort csak azért írtam mert a 2 éves Annám mint sok más kisgyerek, imádja a virágzó gyomokat és szedi is rendszeresen. És mielőtt ennek a Kombe-nek nekiálltam volna, elsétáltunk a postára a heti lottószámokat megtenni (minden héten eltervezem, hogy nyerünk és Apával gondolatban el is költjük rendre hetente), ő útközben szisztematikusan szedte a szebbnél szebb virágokat. Kékülő ujjakkal, de rendületlenül  tartotta őket hazáig. A fotókon egy kis része látható ami a csokorból megmaradt. 
A kombe olyan fantasztikusan szép és finom lett, hogy ennél szebb dekorációt nem is kaphatott volna.
Azt is meg kell említsem hogy rettentő kalóriadús, persze jórészt a tölteléknek köszönhetően, ezen pedig könnyű változtatni és legközelebb meg is teszem!


Összesen 4869 Kcal és 48 g ch
8 darab lett, ebből egy darab 608 Kcal
Aki ezt süti, és diétázik, az vagy ne egyen vagy függessze fel a diétát!
Én sajnos kettőt megettem ;(((

Ez a finom kis recept Tücsök Bogártól származik mint itt már sok más!! Köszi ezt is, szuper jó lett, mind külsőre, mind ízre!





Az alap hozzávalók tehát:
  • 65 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • bors

Töltelék:
  • 250 g mascarpone
  • kb. 100 g kolbász
  • 2-3 ek. tejföl
  • só ízlés szerint
  • 1 ek. petrezselyem
  • 60 g reszelt trappista vagy bármilyen sajt

Locsolgatáshoz: 10 dkg olvasztott vaj

  1. A dagasztó táljába beleöntöm a meglangyosított vizet és tejet, egy kockacukrot és az élesztőt is beleteszem, majd hagyom 10 percig, hogy felfusson.
  2. Ha ez megvan a többi hozzávalóval két-három tekerés borssal tésztát dagasztunk.
  3. Háromfelé vesszük a tésztát és kis gombócokat formázunk belőlük.
  4. Félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
  5. A kolbászt késes aprítóban összevágjuk és robotgéppel hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, ne felejtsük el a sót sem!




 A tészta összeállítása:
  1. Kinyújtunk egy lapot és ráhúzzuk egy deszkára, hogy a következő lapot is ki tudjuk nyújtani. Én ezen a deszkán állítottam össze így könnyű dolgom volt.
  2. Tehát a deszkán lévő első lapot meglocsoljuk a vaj felével és ráterítjük a következő lapot, amit megkenünk a töltelékkel, erre jön a harmadik kinyújtott lap, amit szintén meglocsolunk a maradék vaj kétharmadával. Azért hagyjunk egy kis vajat, hogy a tepsit kikenve a sütőpapírt rá tudjuk „ragasztani".
  3. Szóval ott tartottunk, hogy a harmadik lapot megvajaztuk, ezt követi a hajtogatás a következőképpen.
  4. Végül is mindegy honnan kezdjük, én balról behajtottam a feléig, majd jobbról is ugyanígy. Ezután felülről majdnem a feléig és alulról szintén, egy kicsit a sodrófával lapítottam rajta, majd alulról vagy felülről az mindegy, félbehajtottam az egészet. Óvatosan átemeltem egy kb. 28x30-as tepsibe. 1 óra kelesztés után cikkekre - én inkább kockákra - vágjuk, lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, vagy amivel kedvünk tartja.
  5. A sütőt elgyújtom, 180 fokra állítom, és már tolom is a még hideg sütőbe a tepsit. Aranyszínűre sütjük.

Jó étvágyat!

2011. október 24., hétfő

Házi ételízesítő vagy vegeta Aledától



Nagyon, de nagyon megörültem mikor Aledánál megláttam ezt az ételízesítőt, mert már régóta nem veszem a szárazat, a nátrium glutamátok, meg egyéb hozzávalók miatt, egyedül a húsleveskockáról nem tudtam lemondani, de azt is ritkán használtam. Az eredeti recept mindennek a dupláját írja, de nekem ez a mennyiség is óriási lett, arról nem is beszélve, hogy a darálás vége felé, már kezdtem kétségbeesni, hogy a legnagyobb tálam sem lesz elég arra, hogy mind beleférjen és a sóval még össze tudjam keverni! Pont sikerült! :) Ki is próbáltam már, a rizs isteni finom lett tőle, a fasírozott pogácsákról már nem is beszélve. Ja, és el ne felejtsem a frankfurti levest amibe szintén kanalaztam belőle. Húslevesre vágyom még ezzel az ételízesítővel, a héten azt is megejtem! Olyan szépek lettek, hogy muszáj volt kockás sapkát és saját rajzolású címkét tennem rájuk! Pontosan 8 és fél üveg telt meg. Ajándékba kapott anyukám és anyósom is!
Köszönöm Aleda!!!



Hozzávalók:
  • 1 kg sárgarépa
  • fél kg zeller
  • fél kg fehérrépa
  • fél kg hagyma
  • fél kg karfiol
  • fél kg karalábé
  • fél kg káposzta
  • fél kg paprika tv paprika és kápia
  • 2 fej fokhagyma
  • 700 g só (tiszta nátrium klorid, jódmentes só)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • és 1 csokor zeller levél.

Az hozzávalókat mossuk, pucoljuk, daráljuk, majd a sóval összekeverjük és tiszta befőttes üvegekbe kanalazzuk.

2011. október 21., péntek

Erdély egy 12 éves lány szemével


Hazaérkezett Erdélyből a lányom és „csupán" 200 db fotót készített! :)
Ezek közül teszek fel párat, és csak remélni tudom,
hogy a képaláírások nem tévesek!
Ha valaki észrevesz valami elírást kérem jelezze nyugodtan!

Nagyon jól érezte magát, még az egész napos menetelés ellenére is,
és kérdésemre, hogy elmenne-e még egyszer, lelkes igennel válaszolt.
Persze ez biztosan a barátnőknek szólt,
nem a velünk várható kirándulásnak. :D

Jöjjenek a fotók.
Ne felejtsük, hogy ez egy 12 éves lány műve.

Ezekkel a szép fotókkal kívánok
nagyon kellemes hétvégét mindenkinek!

A képekre kattintva nagy méretben is lapozható!



Nagyvárad




Béles




Torockó



Déva



Vajdahunyad vára

2011. október 19., szerda

Ropogós tejes kifli

Kriszti ezt a kiflit imádjuk!! Nem tudom megmondani miért, mert olyan kis semmilyen külsőre és nálam még csak szép sem lett, úgy mint nálad! Még langyosan, üresen elkezdtem enni és nagyon sajnáltam, hogy abba kell hagyjam. Apának raktam még frissen, melegen, munkába menet az útra és kb. 22 km-re itthonról már mind megette. Pedig a munkahelyére szántam, hogy ne éhezzen szegényem.
Aztán ami másnapra megmaradt (ez nem történt volna meg, ha, mint régen elereszteném magam), szendvicsként végezte. Anyósom is kijött aznap mikor sütöttem és délután hidegen elvett belőle egyet, olyan „hát nem egy nagy szám“ pillantással, aztán meglepődve rám nézett és elvett még egyet. Szótlanul evett egy darabig aztán azt mondta: „Nem is voltam éhes, de ez nagyon jó, csak úgy eteti magát.“ Szóval nem tudom mi a titka, egyszerűen csak finom. Karfiolleves volt mellé! 
Köszi Kriszti mégegyszer!





Hozzávalók 18-21 db kiflihez:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • fél evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • fél ek. só (ízlés szerint)
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg friss élesztő


Elkészítés:
  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük.
  2. Átgyúrjuk és 3 részre osztjuk, kis cipókat formázunk, majd mindegyiket kinyújtjuk amilyen vékonyra csak bírjuk és cikkekre vágjuk, feltekerjük, és sütőpapiros tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. A tetejüket tejjel lekenjük és sóval megszórjuk. Letakarva még fél órát pihentetjük.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.


Jó étvágyat!

2011. október 18., kedd

Kakaós csiga villámgyorsan

Imádjuk a kakaós csigát, de időbe telik míg elkészül, ezért is örültem nagyon mikor Gesztenye oldalán rátaláltam erre a villámgyors csiga verzióra. Az eredeti recept diósan készült, itt kakaósan. Egyszer a diósat is letesztelem, mert ez  nagyon finom lett!! Köszi Gesztenye!


 Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 50 ml tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • fél cs. sütőpor

Töltelékhez:
  • olaj a tészta kenéséhez a töltelék alá
  • 4 ek porcukor
  • 2 csapott ek. kakaópor


Új fotó - 2013. február
Elkészítés:
  1. Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
  2. Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Lisztezett felületen, kinyújtjuk és olajjal átkenjük.
  4. A kakaós porcukor keverékkel egyenletesen megszórjuk, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Nem lesz piros a teteje, hanem kissé fakó, de úgy a jó mert különben nagyon kiszárad és kemény lesz! Tálaláskor porcukorral hintjük.
 Jó étvágyat!

2011. október 16., vasárnap

Tarja és a fehérborecet

Tegnap a nyavajámnak köszönhetően (most már úgy néz ki, hogy hangszál gyulladásom van, fájdalom és hang semmi! Ilyen még nem volt, tisztára Néma Leventének érzem magam, de remélem nem tart olyan sokáig!) nem volt alkalmam bevárásolni, így feltúrtam a fagyasztót valami alapanyagért.
Találtam egy kiló tarját, és a Jamie Oliver-es borecetes recept miatt megvett fehér- és vörösbor ecet is felhasználásra várt.
Fantasztikusan finom, omlós hússzeleteket sütöttem és ami megmaradt ebédről azt délután hidegen ettük uzsonnára. Friss kenyérre kentük a csodás pörkös, fűszeres pálmazsírt és rá a húsdarabokat! Isteni, komolyan mondom én majdnem jobban szeretem így, mint melegen.
Különben Eszti Erdélyi útja miatt most csak hárman vagyunk, hiányzik a kis kamasz, de a telefonhívások alkalmával, mindig megnyugszunk, hogy jól érzi magát!
Tegnap sajnos átázott a szőrmés téli cipője, mert esett az eső.
Ma pedig reggel hívott, hogy havas minden, amerre mennek a busszal.
Ma Béles - Torockó - Gyulafehérvár - Déva az útiterv, tehát most tudom, hogy Bélest már hó borítja. Legalább hógolyóznak egyet! ;D
Dévára adományokkal megpakolva érkeznek a buszok, és az árvaházat látogatják majd meg, és ha jól tudom műsort is adnak elő az ott élő gyerekeknek.
Na, de most jöjjön már a recept:


Most már elő lehet venni a gyertyákat!
Egy finom meleg citromos tea
és egy jó film vagy könyv mellett kikapcsolódni!



Hozzávalók:
  • 1 kg tarja
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 húsleveskocka vagy ha tettünk el házi vegetát akkor 1 kisebb evőkanál
  • só, bors,
  • 3 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 jó evőkanál pálmazsír, vagy kacsa, mangalica




Elkészítés:
  1. A húsokat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A vöröshagymát, fokhagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. 3 dl meleg vízhez keverjük a fehérborecetet és belemorzsoljuk a leveskockát, hogy könnyebben feloldódjon.
  4. A zsírt felforrósítjuk egy akkora fedeles serpenyőben, amiben majd az összes húst készre tudjuk sütni.
  5. A húsokat sózás nélkül elkezdjük mindkét oldalukon lepirítani, az első adagot tegyük egy tányérra, hogy a többivel is el tudjuk végezni a pirítást.
  6. Ha mindet megpirítottuk, tegyük vissza a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a hagymákat és felöntjük az ecetes, leveskockás vízzel.
  7. Sózzuk, és 3-4 tekerés borsot szórunk rá.
  8. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a fedőt levéve, zsírjára sütjük.


 Jó étvágyat!

2011. október 15., szombat

Csíkos kalács

A minap láttam Kriszti oldalán ezt a kalácsot és eszembe jutott, hogy egyszer Mohától is lementettem egy hasonlót.
Aztán úgy döntöttem, hogy a bolti kedvenc csíkos kalácsunkat - amit csak nagy ritkán vettem mert irreálisan drágán árulnak és sajnos még az összetevői is hagynak kívánnivalót maguk után -, lecserélem erre a saját sütésűre. Mivel mindkét recept nagyon tetszett és sehogy sem tudtam választani kissé összekombináltam.
A végeredmény látszik a fotókon, gyönyörű lett és finom is, bár a férjem az első falatok után, kérdő tekintetemet látva, kaján vigyorral csak ennyit mondott: - „Este előveszem a nagynyomású mosót, hogy leszedjem a fogamról a kalácsod". Ugyanis tényleg egy kissé ragadós volt, de a boltiak is hasonlóan ragaszkodnak a fogunkhoz. Na mindegy, így is ízlett mindenkinek, Eszti már megint a jó öreg nutellával kenegette a szeleteket! (Erről, hogy lehet leszoktatni? Nem túlzás?) :))
Tulajdonképpen már raktam fel hasonló kalácsot, Kakaós-csokis kuglóf néven, akkor azt rengetegszer megsütöttem, abba még pluszba fehér és étcsoki darabok is voltak.




Hozzávalók 2 rúd kalácshoz:
  • 60 dkg kenyérliszt BL 80, vagy sima és rétesliszt felesbe
  • 3 dl langyos tej
  • fél kocka élesztő
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek. tejpor (elhagyható)
  • csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 2 púpos evőkanál kakaópor pici vízzel elkeverve
  • 1 tojás sárgája a kenéshez




 Elkészítés:
  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaó kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. Géppel jól kidagasztjuk a tésztát, ha esetleg túl lágy lenne liszttel javítsuk.
  2. Kettévesszük a tésztát és az egyik feléhez hozzádolgozzuk a vizes kakaókrémet.
  3. Letakarva mindegyiket duplájára kelesztjük, kb. 1 óra.
  4. A tésztákat kettévesszük, így lesz két kakaós és két világos darabunk.
  5. Az egyik világos tésztát kinyújtjuk, és az egyik kakaóssal is ezt tesszük, majd a világos tésztára téve a kakaós tésztát szépen feltekerjük és sütőpapiros tepsibe tesszük. A másik két tésztával is megismételjük ezt a műveletet.
  6. Letakarva fél órát újra kelesztjük a két rudat, majd tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
  7. A sütőből kivéve, forró vízzel átkenjük, majd konyharuhával leterítve hűlni hagyjuk.
  8. Porcukorral, vajjal, esetleg lekvárral vagy nutellával fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

2011. október 14., péntek

Túrós batyu

Hétvégén megint meglátogattak a húgomék és desszertnek túrós batyut, meg kakaós csigát sütöttem. A húgom pedig tiramisut hozott. Amúgy az ebéd, tepsiben sült csirkefutóművek voltak, rizzsel és krumplipürével, uborka salival, tzatzikivel. Valahogy szeretem az ilyen hagyományos ebédeket, már csak a húsleves hiányzott, de ahhoz már nem volt energiám. Fotó csak a batyuról van a kakaós csigát meg felraktam már régen aki arra is kíváncsi itt megnézheti. Az ebédről meg nem volt időm képeket készíteni mert már mindenki éhes volt, így ettünk fotózás helyett. :))
A túrós batyuról még le kell írjam, hogy a sógorom jelezte, nem igazán szereti a száraz sütiket, inkább a krémeseket. Persze a tányérjáról minden eltűnt és "pofátlanul" repetát kért! :D



Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 3 dl tej
  • fél csomag (25 g) élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 3 csapott ek. kristálycukor (kb. 70 g)
  • 4 ek. olvasztott vaj
  • 1 egész krumpli megfőzve és összetörve (elhagyható)

Töltelék:
  • 500 g zsírszegény túró
  • 4 tojás fehérje
  • 1 tojássárgája
  • cukor ízlés, kóstolás szerint
  • 1 cs. vaníliás cukor


 Elkészítés:
  1. A tejet meglangyosítjuk és teszünk bele a cukorból 2 kiskanállal, majd rámorzsoljuk az élesztőt. 10 percig hagyjuk letakarva amíg szépen felhabzik.
  2. Ezután hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
  3. A tojások fehérjéből a cukor egy részévek kemény habot verünk, a túrót villával áttörjük, majd szintén villával hozzákeverjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a cukor másik felét. Ekkor hozzátesszük a habot és szilikonlapáttal, vagy fakanállal szépen, óvatosan beleforgatjuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és  félcenti vastagságúra nyújtjuk.
  5. Pizzavágóval négyzeteket vágunk, és mindegyik közepére egy jó evőkanállal teszünk a krémből. Átlósan összecsípjük a sarkokat és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor. De az sem baj, ha pár szétnyílik, nálam is megtörtént! :)
  6. Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük egy felvert tojással és aranyszínűre sütjük.
  7. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

 Jó étvágyat!

2011. október 13., csütörtök

Licitáltam - Betegség - Erdély

A Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány javára rendezett gyűjtés alkalmával licitáltam Inecsg-nél a Varrósarok c. blog tulajdonosánál, egy szép fekete, bársony, báli, színházi táskára és megnyertem. Nagy öröm ez számomra, egyrészt mert, ha csak egy kicsit, de segíthettem és közben egy nagyon szép és egyedi táskával bővült a gyűjteményem. A táska mellé egy nagyon praktikus és szép kulcstartót is kaptam ajándékba aminek azért is örültem, nagyon mert éppen kulcstartót kerestem magamnak, és ez ráadásul minden szempontból megfelel, mert könnyű, kicsi, finom fogású, rögtön megtalálom, ha a táskámban kotorászok.
Innen is köszönöm ezeket a szép tárgyakat! Örülök, hogy segíthettem!


Ezt az oklevelt pedig a csomagban találtam a felajánlásért! :)


Betegség és Erdély

Lányom Eszter (12) iskolája, pályázaton támogatást nyert a 7. osztályosok javára, egy 5 napos erdélyi tanulmányi kirándulásra.
Nagy dolog ez, mondtuk is neki, mert nekünk a férjemmel régi vágyunk Erdélybe eljutni és neki, mármint a nallánynak :D pedig ilyen gyorsan sikerült!

A kirándulás előtt két nappal belázasodott, itthon fogtam, hogy kikúráljam szegényemet, hogy mire indulnak kutya baja se legyen, és sikerült is a művelet (remélem), viszont én az indulás napján estem ágynak hidegrázással és lázzal, biztos voltam benne, hogy nem leszek ott az indulásnál könnyes szemmel, hüppögve integető szülők között. Szegénykém maga készítette el a szendvicseit és vigyázott a picurra amíg nekem csillapodott a lázam, majd egy gyors zuhany és bőséges vacsora, na meg egy nagy pohár kóla (nálam koffein) és Aspirin C elfogyasztása után, valószínűleg az adrenalin hatására is, de egy óra múlva teljesen visszatért az erőm, így maradt az eredeti felállás és én vihettem Esztimet tegnap (szerda) éjjel 12-re a buszra. Apa meg itthon maradt a törpével, ő amúgy is hajnali 4-kor kelt a munka miatt, így volt a legjobb.

Mára már megérkeztek Erdélybe a gyerekek és a buszon töltött több-kevesebb alvás után rögtön kezdetét vette a sűrű program. Egyenlőre most csak ennyit tudok és a netről levett képekkel illusztrálva, leírom, hogy milyen feszített program vár rájuk. Esztinek a lelkére kötöttem, hogy fotózzon sokat, sőt mindent, amit látnak, este pedig nagyjából pötyögje bele a telefonjába (noteszt nem volt hajlandó vinni - mai fiatalok! ;D), hogy merre jártak és mi történt aznap. Bár, ha ebből nem sok valósulna meg sem szabad csodálkoznom, mert mégiscsak egy gyerekről van szó. :D

Tehát a program:

13-án Nagyvárad
14-én Mezőtelki
15-én Zilah - Zsibó - Kolozsvár
16-án Béles - Torockó - Gyulafehérvár
17-én Vajdahunyad vára - Temesvár - Déva






A képeket elnézve is nagyon örülök, és ugyanennyire irigykedem is,
hogy ilyen gyönyörű helyekre,
férjemet idézve: „A MAGYRSÁG szent helyeire" mehetett a lányom.

2011. október 10., hétfő

Díj + egy kis pihi NÉZZETEK BE!

Még egy kedves díjat kaptam Évától a Takarékos konyha blog írójától,
Martinellitől  és Bors&Pepper-től, ezúton is köszönöm mindnyájatoknak!!!


 Én pedig küldöm sok szeretettel:



És még sorolhatnám, nem hazudok, de a végtelenségig!
Kérem azokat akik kimaradtak, ne nehezteljenek rám nagyon! ;D

Jöjjön pár érdekesség, mindenkinek.
Katt a képekre, ha a kisbetűt nem tudjátok elolvasni! :)
Forrás: Demotiváló




Azért, ha vezetés közben a rádió leadja a mizut, nem kapcsolom el. ;D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...