Én annyit változtattam rajta, hogy a világos tésztába étcsokoládé darabokat, a kakaós tésztába pedig fehércsoki kockákat szórtam. A Család kedvence lett egyből!
Köszönöm Tücsök Bogár!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2-2,5 dl langyos tej
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl olvasztott vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaó
- 10-10 dkg étcsokoládé és fehércsokoládé darabok
(vagy 5 dkg mazsola, esetleg egyéb aszalt gyümölcs) - csipet só
Elkészítés:
- A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet. 15 perc alatt felfuttatjuk.
- A kakaó és a csokoládé kivételével minden hozzávalót beleteszünk a tálba és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagossá válik.
- Ekkor ketté vesszük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és a fehércsoki darabokat, a másikba pedig az étcsoki darabokat. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tészta nagyon lágy, ezért alaposan belisztezett munkalapon gyúrjuk át a világos tésztát, majd nyújtsuk ki.
- Tegyük rá a kakaós tésztát nyújtsuk rá a világos tésztára. Nem kell, hogy teljesen takarja.
- Feltekerve tegyük kivajazott kuglóf formába. Nagyobb formát használjunk, mert a tészta nagyra nő.
- 30 percig meleg helyen pihentetjük. 150 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészül. Rácson hűtjük. Porcukorral megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Mi is nagyon szeretjük. :)))
VálaszTörlésHű, biztos finom lehet! A páromnál biztos nagyon bejönne egy pohár hideg tejjel...:o)
VálaszTörlésCsinos darabka:)
VálaszTörlésBianka! Tényleg az, mi négyen is kevesen voltunk rá, olyan megtermett példány lett, de így legalább másnapra is jutott!
VálaszTörlés