2019. november 10., vasárnap

Klasszikus omlós linzerkarika

Omlós klasszikus linzer receptet, amit párszor már elkészítettem, de ez nem tart vissza attól, hogy újra meg újra nekiálljak, mint ahogy tettem ezt mai is. Főleg november és december környékén készítem sűrűbben. Már el is döntöttem, hogy karácsonyra is megsütöm.
Találtok még az oldalamon
- Diós, lekváros linzervirágokat
- Habkarikás linzervirágokat
- és 2011-ben ennek a mai bejegyzésnek az első változatát!






Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 nagy tojássárgája
  • 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
  • 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!

 Elkészítés:
  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk.
  2. Vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, sütőpapiros tepsin 170 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Nehogy túl süssük, nem kell, hogy színe legyen, mert akkor törékeny és kemény lesz.
  3. Mikor kihűlt lekvárral összeragasztjuk, porckorral, olvasztott csokoládéval díszítjük. Zárt dobozban sokáig eláll, persze, ha marad. 
  4. Amennyiben a begyúrt tésztát csak másnap szeretnénk elkészíteni úgy a hűtőben akár napokig is eláll és bármikor felhasználhat. 




 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...