Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
- 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
- 1 tojássárgája
- kevés tört dió
Elkészítés:
- A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
- 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
- A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
- Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
- Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
Jó étvágyat!
Húh, de finom lehet! Szinte érzem az ízét a számban! :) Imádom a linzert :)
VálaszTörlésÉn ezt a fajtát szeretem a legjobban!!! Úgy látom, már hangolodsz az év végi ünnepekre :)
VálaszTörlésMinden évben megfogadom, hogy ezer ilyen kis nyaflancot készítek, hogy végre egyszer legyen elég. Sosem jutok el odáig :) Hála Istennek! - teszem hozzá, mert akkor mindannyian jó alaposan elhíznánk (még ennél is jobban) :)De nézni is gyönyörűség! Barbi, nagyon szeretem a blogodat, van hogy csak nézegetni, gyönyörködni jövök. Isten áldja kezed nyomát! :)
VálaszTörlésDrága Judit köszönöm minden szavadat! ♥
Törlés