2013. június 10., hétfő

Töltött tarja - zabpelyhes, csirkemájas töltelékkel

A zsemle nálam már nem játszik ezért kellett megvariálnom a tölteléket, ami szerintünk nagyon jól sikerült.
Garantálom, hogy aki kipróbálja az nem fog csalódni! :)

 
Hozzávalók:
  • 10 szelet tarja
  • 2 bögre kb. 4-5 dl zabpehely (kompromisszumos)
  • 5 csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 ek. petrezselyem
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 téáskanál medvehagyma
  • só, bors

Elkészítés:
  1. A tarja szeleteket kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk.
  2. A zabpelyhez vízbe áztatjuk egy 10 percre majd szűrőbe téve kinyomkodjuk belőle a vizet.
  3. A megmosott csirkemájakat szétkaparjuk.
  4. A sárgarépát a kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
  6. Mikor kihűlt akkor az összes hozzávalóval egynemű masszává keverjük.
  7. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. A húsokat egyenként megtöltjük, majd feltekerjük és hústűvel rögzítjük.
  9. A tepsi alját zsírral megkenjük és a tekercseket szépen egymás mellé fektetjük.
  10. A tetejüket megsózzuk és lefedve, két órára 180 fokon sülni hagyjuk.
  11. Ellenőrizzük, hogy puha-e a hús, majd fedő nélkül kicsit visszatoljuk pirulásig.
  12. Salátával tálaljuk, nálunk csicsókás kenyér volt még mellé.
Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. Különleges töltött hús, jól néz ki! Elhiszem, hogy finom is. Bőven elég lenne nekem is salátával meg kenyérrel. Megszoktuk mellé a körítést krumplit vagy rizset. Hát igen, ez az életmódváltás. Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hajni! Van, hogy már kenyeret sem eszünk hozzá. :)

      Törlés
  2. Nem semmi adag :), a csicsókás kenyér igazán jól hangzik...

    VálaszTörlés
  3. A zabpelyhes töltetlék nem ismeretlen számomra, mert a fasírt alapját így csinálom. Csak én nem áztatom a pelyhet, hanem a megdinsztelt hagymára dobom, fűszerezem és felöntöm vízzel. Egy masszív masszát főzök belőle, azután ezt kihűlve keverem a darált húshoz, tojással. Nagyon finom fasírt lesz belőle. Magyon guszta lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb kipróbálom Kriszti, eddig is tettem a fasírtba, de csak így áztatva. Most a te módszereddel fogom! :) Köszi!

      Törlés
  4. Nagyon guszta, nekem is jöhetne belőle holnap ebédre...:)

    VálaszTörlés
  5. Jól hangzik, nagyon fincsi lehet! :) És még egészségesebb is, mint a hagyományos töltelékkel készült! :)

    VálaszTörlés
  6. Hm! Szia Barbi! ...mintha átváltottál volna paleora?!! Remek recept, lassan át kell szokni ezekre a finomságokra. Igen nálunk a második emeleten itt nő a csicsóka (a tuja mellé dugtunk el télen egy darabot, hogy mi lesz belőle, kb. 170 cm magasra nőtt, csak nem tudom, mikor kell "szüretelni") Igen, mi is csináltunk múltkor csicsóka levest, nagyon finom volt (kissé munkás, mert súrolni kell).
    Szóval küldhetnél egy kis szeletkét ebből a husiból, a fiam szerint nyugodtan küldheted az egészet, nem lesz gond vele.

    VálaszTörlés
  7. A mai zsemléket elnézve,ez a töltelék valóban jobb választás.Biztos kipróbálom,,a fiúk is biztos megeszik majd, ha húsba van töltve, köszi :)
    A csicsókás kenyérrel engem is felcsigáztál!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a zabpelyhes tölteléket feltétlenül kipróbálom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...