2011. november 9., szerda

A legcsokisabb Brownie

Még egy Brownie! Na ez már nekem túl csokis, ami nem jelent rosszat, sőt, van aki erre vágyik, mondjuk a család többi tagja. Én inkább maradok az amerikai nutellásnál. Milyen vicces, pedig köztudott, hogy nem rajongok a nutelláért, viszont abban a Brownie-ban isteni!
Ez is az, csak nálam nem „nambörvan“. ☺
Amúgy nagyon jól is néz ki! ....?
Recept innen!




Hozzávalók:
  • 26 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg darabolt dió

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz vagy fogpiszkálóhoz! Inkább együk kanállal mint fuldokolva a száraz morzsáktól! Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy csak simán fogyasztjuk.


Jó étvágyat!

23 megjegyzés:

  1. Olyan nincs, hogy túl csokis! :)))
    Nekem mindenesetre jöhet!

    VálaszTörlés
  2. Cica te engem már teljesen összezavarsz! Echt nem tudlak követni.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon tömény csoki, egy szeletet megkóstolnék azért:) És milyen klassz krémes a belseje.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki guszta! Talán egy fél szeletet megtudnék enni, de többet nem nagyon tömény édesség!

    VálaszTörlés
  5. Ez nekem kell!Mentem is!Hű,de megenném most!:)

    VálaszTörlés
  6. Ó, én egy egész szeletet is bevállalnék:-) Túl csokis? Az milyen?

    VálaszTörlés
  7. Ez igen! Egy gombóc vaníliafagyival... :)))

    VálaszTörlés
  8. Na ezt ahogy alkalom adodik ki is probalom...biztosan imadni fogjak...:) es en is mereszkedem egy szelettel belole fogyasztani...nagyon jol nez ki.....:D

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek Tücsökkel, olyan nincs, hogy valami túl csokis legyen! :))
    Ez mindenesetre istenien néz ki! :)

    VálaszTörlés
  10. Aztaaaa! :-O Nem találok rá szavakat csak , hogy hűűűű, meg wow. Pedig ez nálam azért igen ritka, hogy nem jutok szóhoz :-D

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm nagyon mindenkinek!
    Látom a csokirajongók, nem értik a bajomat, nem baj én sem! A túl csokis nálam talán annyit tesz, hogy a táblás étcsokit sem szeretem inkább tejcsokit eszem, azt is ritkán! Viszont imádom az étcsokis bonbonokat, belül marcipán-, narancs-, karamellkrémmel, konyakmeggyel stb. töltött roppanós finomságokat! Értitek már? :))
    Ez a süti biztosan tökéletes, de mikor befejezem a falatot utána keserű utóíz marad mint a táblás igazi étcsokiknál. Hát ez vagyok én, de azt sem akartam, hogy aki pedig pont egy ilyen tömény csokis cuccért van oda, az lemaradjon róla! :DD

    Petra, lehet, ha fagyival ettem volna, jobb véleményem lenne róla!

    Trollanyu, fogok én még Browniet sütni, ráadásul a te mascarpone-sodat, mert az már inkább nekem való!!! :)

    VálaszTörlés
  12. Olyan ,hogy "túl csokis" -nincs!! ( nem én mondtam, a lányom:))

    VálaszTörlés
  13. Hűha, egy újabb :) Az első nekem is nagyon bejött ;) Gondolod, hogy ez is ízlene? :P

    VálaszTörlés
  14. A csoki egy része helyett keverj bele marcipánmasszát, az kissé visszavesz a csoki ízéből. A dió helyett pedig mandulát. Azért sose legyen ennél nagyobb gondod!))

    VálaszTörlés
  15. Ne legyen ott kérdőjel, nagyon jól néz ki! Hideg tejjel vagy vaníliafagylalttal, nyamííííí!

    VálaszTörlés
  16. Aleda, az én lányom is így gondolja! :)) Köszi!

    Panna ????, én legközelebb megpróbálom Tea verzióját, és trollanyu mascarpones brownie-ját.
    Ha szereted az étcsokit csak úgy magában akkor ezt is biztosan, mert azért ez annál lágyabb.

    Tea köszi, nem ez volt az utolsó brownie-m, kipróbálom marcipánnal is! :))

    Katuci köszi! :D

    VálaszTörlés
  17. Szuper jó! Nem hiszem, hogy túl csokisnak érezném! Végigolvasva a hozzászólásokat arra a következtetésre jutottam, hogy tejcsokival , mogyorósan fogom kipróbálni,szerintem nem fogja senki visszautasítani! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Marika! Jó választás és a tejcsoki remek ötlet, én is azzal készítem az ilyen süteményeket manapság és biztosíthatlak óriási élmény minden falat! :) Köszönöm!

      Törlés
  18. nekem minden sütim lapos lesz:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szilvi1 szerintem próbáld meg kisebb tepsibe, vagy tortaformába! :) Egyébként ízre milyen, remélem finom! :)

      Törlés
  19. ez borzalmasan cukros :( bár ha nyírfacukorral készül, akkor sokkal egészségesebb és biztos vagyok benne, hogy nem kell ennyi bele. lehet helyettesíteni pl. datolyával ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem inkább túl csokis volt. :))) A datolya nagyon jó ötlet, próbáld meg azzal, köszönöm az észrevételt! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...