Még egy Brownie! Na ez már nekem túl csokis, ami nem jelent rosszat, sőt, van aki erre vágyik, mondjuk a család többi tagja. Én inkább maradok az amerikai nutellásnál. Milyen vicces, pedig köztudott, hogy nem rajongok a nutelláért, viszont abban a Brownie-ban isteni!
Ez is az, csak nálam nem „nambörvan“. ☺
Amúgy nagyon jól is néz ki! ....?
Ez is az, csak nálam nem „nambörvan“. ☺
Amúgy nagyon jól is néz ki! ....?
Recept innen!
Hozzávalók:
- 26 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg darabolt dió
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz vagy fogpiszkálóhoz! Inkább együk kanállal mint fuldokolva a száraz morzsáktól! Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy csak simán fogyasztjuk.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz vagy fogpiszkálóhoz! Inkább együk kanállal mint fuldokolva a száraz morzsáktól! Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy csak simán fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Olyan nincs, hogy túl csokis! :)))
VálaszTörlésNekem mindenesetre jöhet!
Cica te engem már teljesen összezavarsz! Echt nem tudlak követni.
VálaszTörlésTényleg nagyon tömény csoki, egy szeletet megkóstolnék azért:) És milyen klassz krémes a belseje.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki guszta! Talán egy fél szeletet megtudnék enni, de többet nem nagyon tömény édesség!
VálaszTörlésEz nekem kell!Mentem is!Hű,de megenném most!:)
VálaszTörlésÓ, én egy egész szeletet is bevállalnék:-) Túl csokis? Az milyen?
VálaszTörlésEz igen! Egy gombóc vaníliafagyival... :)))
VálaszTörlésNa ezt ahogy alkalom adodik ki is probalom...biztosan imadni fogjak...:) es en is mereszkedem egy szelettel belole fogyasztani...nagyon jol nez ki.....:D
VálaszTörlésIgen én is kispróbálom:)
TörlésEgyetértek Tücsökkel, olyan nincs, hogy valami túl csokis legyen! :))
VálaszTörlésEz mindenesetre istenien néz ki! :)
Aztaaaa! :-O Nem találok rá szavakat csak , hogy hűűűű, meg wow. Pedig ez nálam azért igen ritka, hogy nem jutok szóhoz :-D
VálaszTörlésKöszönöm nagyon mindenkinek!
VálaszTörlésLátom a csokirajongók, nem értik a bajomat, nem baj én sem! A túl csokis nálam talán annyit tesz, hogy a táblás étcsokit sem szeretem inkább tejcsokit eszem, azt is ritkán! Viszont imádom az étcsokis bonbonokat, belül marcipán-, narancs-, karamellkrémmel, konyakmeggyel stb. töltött roppanós finomságokat! Értitek már? :))
Ez a süti biztosan tökéletes, de mikor befejezem a falatot utána keserű utóíz marad mint a táblás igazi étcsokiknál. Hát ez vagyok én, de azt sem akartam, hogy aki pedig pont egy ilyen tömény csokis cuccért van oda, az lemaradjon róla! :DD
Petra, lehet, ha fagyival ettem volna, jobb véleményem lenne róla!
Trollanyu, fogok én még Browniet sütni, ráadásul a te mascarpone-sodat, mert az már inkább nekem való!!! :)
Olyan ,hogy "túl csokis" -nincs!! ( nem én mondtam, a lányom:))
VálaszTörlésHűha, egy újabb :) Az első nekem is nagyon bejött ;) Gondolod, hogy ez is ízlene? :P
VálaszTörlésA csoki egy része helyett keverj bele marcipánmasszát, az kissé visszavesz a csoki ízéből. A dió helyett pedig mandulát. Azért sose legyen ennél nagyobb gondod!))
VálaszTörlésNe legyen ott kérdőjel, nagyon jól néz ki! Hideg tejjel vagy vaníliafagylalttal, nyamííííí!
VálaszTörlésAleda, az én lányom is így gondolja! :)) Köszi!
VálaszTörlésPanna ????, én legközelebb megpróbálom Tea verzióját, és trollanyu mascarpones brownie-ját.
Ha szereted az étcsokit csak úgy magában akkor ezt is biztosan, mert azért ez annál lágyabb.
Tea köszi, nem ez volt az utolsó brownie-m, kipróbálom marcipánnal is! :))
Katuci köszi! :D
Szuper jó! Nem hiszem, hogy túl csokisnak érezném! Végigolvasva a hozzászólásokat arra a következtetésre jutottam, hogy tejcsokival , mogyorósan fogom kipróbálni,szerintem nem fogja senki visszautasítani! :))
VálaszTörlésDrága Marika! Jó választás és a tejcsoki remek ötlet, én is azzal készítem az ilyen süteményeket manapság és biztosíthatlak óriási élmény minden falat! :) Köszönöm!
Törlésnekem minden sütim lapos lesz:(
VálaszTörlésszilvi1 szerintem próbáld meg kisebb tepsibe, vagy tortaformába! :) Egyébként ízre milyen, remélem finom! :)
Törlésez borzalmasan cukros :( bár ha nyírfacukorral készül, akkor sokkal egészségesebb és biztos vagyok benne, hogy nem kell ennyi bele. lehet helyettesíteni pl. datolyával ;)
VálaszTörlésNekem inkább túl csokis volt. :))) A datolya nagyon jó ötlet, próbáld meg azzal, köszönöm az észrevételt! :)
Törlés