2021. szeptember 29., szerda

Lenmagos kenyér

Nem tudom ti mennyire pártoljátok a kenyérsütő gépeket, elárulom nektek, hogy én egy időben rendszeresen használtam, mert megkönnyítette a dolgomat. Mikor tönkrement, észrevétlenül leszoktam róla.

Most viszont a Panasonic Magyarország jóvoltából kipróbálhattam az SD-YR2550 típusú gépet, ami a fehér-, barna-, magos-, gluténmentes kenyér sütésén kívül, lekvárt és süteményt is készít, sőt dagaszt vagy akár csak süt. Előző este belepakolhatjuk az alapanyagokat és reggelre friss kenyér illata lengi be a lakást. 31 menüpontból választhattok. Most egy lenmagos kenyeret sütöttem, mindenki nagy örömére.
 


Hozzávalók L-es mérethez:

  • 450 g sima liszt
  • 50 g lenmagpehely
  • 30 g puha vaj
  • 1 tk. cukor
  • 1,5 tk. só
  • 2 mokkás kanál száraz élesztő
  • 350 ml szobahőmérsékletű víz

Elkészítés:

  1. Ha van gépetek akkor a Menü 2-est válasszátok Alap gyors sütés funkciót, és kövessétek az instrukciókat. Pofon egyszerű lesz meglátjátok.
  2. Ha nincs gépetek akkor a hozzávalókat egy tálba tesszük és a robotgéphez tartozó dagasztó karral vagy kézzel mint 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd letakarva duplájára kelesztjük. Kb. 1 óra. Majd átgyúrjuk, formázzuk és a sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába téve újra kelesztjük kb. 40 percet.
  3. Mikor megkelt kenjük le vízzel és szórjuk meg zabpehellyel, tökmaggal vagy amivel szeretnénk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük alsó-felső sütésre és 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd 180 fokon folytatjuk egészen addig amíg aranybarna nem lesz a teteje.








Sütöttem fehér kenyeret is, ahhoz az 1-es menüt használtam.
Jó sütögetést nektek is!
😊






4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kenyereket sütöttél, biztos finomak is voltak! A kenyérsütő gépekhez nem tudok hozzászólni, mert nekünk soha nem volt. De akinek jó gépe és jó receptjei vannak, az biztos klassz kenyereket tud sütni, mint ahogy Te is 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, egy ilyen gép nagy segítség lehet minden háziasszonynak. Még kovászt és kovászos kenyeret is készít. 😘

      Törlés
  2. Mmm, "Lenmagos kenyér" sounds delicious! Just like a well-crafted dish, a quality mens quilted leather jacket can be a delightful addition to your wardrobe. It's all about savoring the finer things in life, whether it's the taste of a unique bread recipe or the style and comfort of a well-made jacket. Enjoy both your culinary adventures and your fashion choices!

    VálaszTörlés
  3. I want to convey my heartfelt appreciation for delivering an exceptional article. Your commitment to sharing valuable information is truly admirable, benefiting not only me but also countless others. Your dedication to creating insightful content is greatly valued. Please continue your outstanding work, consistently sharing articles of exceptional quality. Your contributions have a meaningful impact, and we genuinely appreciate the knowledge and insights you consistently offer. Thank you once again for your considerate and enlightening posts! On the hunt for assignment aid? Your search terminates right here! We extend our management assignment help services within your reach, featuring a proficient squad of 2000+ assignment professionals. Rest assured, we're committed to shepherding you through your assignments. Queries? Contact us promptly.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...