2021. május 30., vasárnap

Francia rakottas - kicsit másképp

Az eredeti HACHIS PARMENTIER magyarul Francia rakottas, már 2013-ban felkerült az oldalra ITT. Arra emlékezve készült el ez is kicsit leegyszerűsítve, mert nem vettem elő az eredeti receptet és csak érzésre készítettem. Nem volt rá panasz, jóízűen ették. Meg kell jegyeznem, hogy többször is készítsem! 😀




Húsos réteg:

  • 400 g felesben marha és sertés darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kiskanál házi ételízesítő
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 közepes sárgarépa nagy lyukú reszelőn reszelve
  • 1 tk. pirospaprika
  • só, bors


Krumplis réteg:

  • 7 db közepes krumpli
  • 80 g vaj
  • tej, só, szerecsendió
  • házi kecskesajt és koktélparadicsom a tetejére







Elkészítés:

  1. A krumplikat megpucolva és felkockázva feltesszük főni.
  2. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a zsíron, a paprikát, sárgarépát, paradicsomot is rádobjuk és 5 percig tovább dinszteljük, majd hozzákeverjük a darált húst az ételízesítőt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. Ezután fedő alatt takarékon puhítjuk kb. 10-15 percig, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  4. Ha a krumpli megfőtt, öntsük le róla a vizet és krumplinyomóval törjük össze adjuk hozzá a vajat a sót, a szerecsendiót és annyi tejet, hogy krémes masszát kapjunk.
  5. Egy jénai vagy kis tepsi aljába simítjuk a húsos réteget, és befedjük a krumplipürével. A tetejére kecskesajt szeleteket és koktélparadicsomot teszünk.
  6. Légkeverésen 170 fokon arany színűre sütjük.

 


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...