Ezt a villám csigát biztosan sokan ismeritek, 2011-ben került fel a blogra. A tészta összeállítása és kisütése pofon egyszerű. Ennél gyorsabb megoldást arra, hogy egy finom, puha kakaós vagy mint most, fahéjas csigát készítsünk, nem tudnék mondani. Ebben a receptben, almakockákat is találtok, amitől a sütemény a fahéjas almás pite ízét és illatát idézi.
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 250 g liszt
- 50 ml tej
- 5 evőkanál olaj
- 100 g porcukor
- csipet só
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- 50 g olvasztott vaj tészta kenéséhez a töltelék alá
- 6 ek. kr. cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 db alma apró kockákra vágva és 1 ek. kristálycukorral összekeverve
Öntet:
- 150 g mascarpone
- 50 g puha vaj
- 60 g porcukor
Elkészítés:
- Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
- Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
- Lisztezett felületen, kinyújtjuk és az olvasztott vajjal átkenjük.
- A fahéjas kristálycukor keverékkel egyenletesen megszórjuk, a kis almakockákat eligazítjuk rajta, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőbe légkeverésen, 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Nem lesz piros a teteje, hanem kissé fakó, de úgy a jó mert különben nagyon kiszárad és kemény lesz
- Miközben sül, a puha vajat a porcukorral és krémsajttal csomómentesre keverjük.
- A krémet a még meleg fahéjas csigák tetejére kenjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése