2020. április 10., péntek

Almás, fahéjas villám csiga, sajtkrémes öntettel

Ezt a villám csigát biztosan sokan ismeritek, 2011-ben került fel a blogra. A tészta összeállítása és kisütése pofon egyszerű. Ennél gyorsabb megoldást arra, hogy egy finom, puha kakaós vagy mint most, fahéjas csigát készítsünk, nem tudnék mondani. Ebben a receptben, almakockákat is találtok, amitől a sütemény a fahéjas almás pite ízét és illatát idézi.





Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 250 g liszt
  • 50 ml tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 100 g porcukor
  • csipet só
  • fél cs. sütőpor

Töltelékhez:
  • 50 g olvasztott vaj tészta kenéséhez a töltelék alá
  • 6 ek. kr. cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 db alma apró kockákra vágva és 1 ek. kristálycukorral összekeverve 

Öntet:

  • 150 g mascarpone
  • 50 g puha vaj
  • 60 g porcukor




 Elkészítés:

  1. Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
  2. Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Lisztezett felületen, kinyújtjuk és az olvasztott vajjal átkenjük.
  4. A fahéjas kristálycukor keverékkel egyenletesen megszórjuk, a kis almakockákat eligazítjuk rajta, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Előmelegített sütőbe légkeverésen, 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Nem lesz piros a teteje, hanem kissé fakó, de úgy a jó mert különben nagyon kiszárad és kemény lesz
  6. Miközben sül, a puha vajat a porcukorral és krémsajttal csomómentesre keverjük.
  7. A krémet a még meleg fahéjas csigák tetejére kenjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...