2018. október 5., péntek

Túrólepény vajon sütve

Ennél gyorsabb desszertet nemigen készítettem mostanság. A tésztát 5 perc alatt összeállíthatjuk, és már lehet is kanállal szaggatni a forró vajas serpenyőbe.
Joghurttal vagy édes tejföllel, nutellával, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra.





Hozzávalók 10 darabhoz:
  • 250 g túró
  • 80 g liszt
  • 2 evőkanál cukor vagy vagy 1 teáskanál folyékony édesítő
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez 


Elkészítés:
  1. Robotgéppel a túrót és a tojásokat a cukorral (édesítővel), sóval, jól összekeverjük.
  2. Ezután tovább keverve a robotgéppel hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet.
  3. A palacsintasütőt vagy egy kisebb serpenyőt vajjal felforrósítunk, majd visszavesszük közepes hőfokra.
  4. Egy evőkanál segítségével, kis halmokat teszünk a forró vajra, kb. 4 db-ot süthetünk egyszerre.
  5. Mikor szép aranybarna az alja, óvatosan átfordítjuk egy palacsinta sütésre is használt lapáttal, majd ezt a felét is megsütjük.
  6. Tányérra szedve, melegen fogyasztjuk, de másnap is tökéletes, ha édességre vágyunk.



Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Barbi mennyi vajban kb?ez nem az a bő olajban sütős dolog akkor mint a fánk ugye?valamiért úgy rémlett..jó,hogy megnéztem a receptet:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...