Ennél gyorsabb desszertet nemigen készítettem mostanság. A tésztát 5 perc alatt összeállíthatjuk, és már lehet is kanállal szaggatni a forró vajas serpenyőbe.
Joghurttal vagy édes tejföllel, nutellával, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra.
Joghurttal vagy édes tejföllel, nutellával, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra.
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 250 g túró
- 80 g liszt
- 2 evőkanál cukor vagy vagy 1 teáskanál folyékony édesítő
- 3 nagyobb tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj a sütéshez
Elkészítés:
- Robotgéppel a túrót és a tojásokat a cukorral (édesítővel), sóval, jól összekeverjük.
- Ezután tovább keverve a robotgéppel hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet.
- A palacsintasütőt vagy egy kisebb serpenyőt vajjal felforrósítunk, majd visszavesszük közepes hőfokra.
- Egy evőkanál segítségével, kis halmokat teszünk a forró vajra, kb. 4 db-ot süthetünk egyszerre.
- Mikor szép aranybarna az alja, óvatosan átfordítjuk egy palacsinta sütésre is használt lapáttal, majd ezt a felét is megsütjük.
- Tányérra szedve, melegen fogyasztjuk, de másnap is tökéletes, ha édességre vágyunk.
Jó étvágyat!
Barbi mennyi vajban kb?ez nem az a bő olajban sütős dolog akkor mint a fánk ugye?valamiért úgy rémlett..jó,hogy megnéztem a receptet:)
VálaszTörlés