2018. szeptember 8., szombat

Amerikai palacsinta

Kiváló reggeli vagy délutáni desszert, ami nem igényel akkora munkát, mint a hagyományos palacsinta, pár darab elég belőle, mivel sokkal laktatóbb a fél centis tésztalapoknak köszönhetően. Ne sajnáljuk rá a feltétet, rakjunk mellé fagyasztott vagy idénygyümölcsöket, nutellát, lekvárt, pudingokat, krémeket vagy akár fagylaltot.




Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 1 csomag (7 g) sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 300 ml tej
  • 1 tojás
  • 50 g olvasztott vaj

Elkészítés:
  1. A lisztet, sütőport, sót és cukrot összekeverjük.
  2. Beleöntjük a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
  3. Szép simára kikeverjük egy kézi habverővel.
  4. Sűrűbb tésztát kapunk mint a hagyományos palacsinta és ez lényeges. Azonnal süthető, nem igényel pihentetést.
  5. Felforrósítjuk és beolajozzuk a palacsintasütőt vagy serpenyőt, majd amikor felforrósodott, visszavesszük a hőmérsékletet közepesre. Egy fél merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére öntünk, hogy kis lepénykéket kapjunk. Az egyik oldalukat kb. 2 percig, a másikat 1 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz. A hőfokot mindenki a saját készülékéhez tapasztalja ki.
  6. Sütőlapáttal alányúlva megleshetjük a színét és óvatosan megfordítjuk, még ilyenkor lehet, hogy a teteje lágy/folyós állagú.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...