2016. április 30., szombat

Meggyes pudingos pite

Tavaly november óta nem hoztam új receptet, ami nagyon hiányzott már. Persze jó okom volt rá, majd talán egy posztban arról is mesélek. Viszont most Anyák napja előtt, úgy éreztem, nem hagyhatom sütemény nélkül a családot. Igaz nem egy ünnepi desszert, de finom és egészséges, legalábbis, próbáltam kevésbé hizlalóra készíteni. Fogadjátok szeretettel és kívánok minden kedves Anyukának, Nagymamának boldog Anyák napját!





Hozzávalók a tésztához 33x26 cm-es tepsihez:
  • 450 g liszt (nálam fele szénhidrát csökkentett)
  • fél csomag sütőpor
  • 120 g cukor (nálam fele eritrit)
  • nagy csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:
  • 8 dl meggylé (nálam 3 dl meggylé és 5 dl tej)
  • 5 evőkanál cukor (nálam 4 evőkanál eritrit)
  • 2 csomag Dr.Oetker vaníliás pudingpor
  • 400 g magozott meggy

A tészta tetejére:
1 tojás a kenéshez

A tepsit vajjal kenjük ki.





Elkészítés:
  1. A pudingos meggyes töltelék elkészítésével indítunk, mert amíg a tészta készül addig a krém kihűl. Hideg vízbe állítással segítsünk rá.
  2. A meggyléből (befőtt leve és dobozos gyümölcslé vegyesen, ha nincs elég akkor tejjel pótolhatjuk) a cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzünk, majd belekeverjük a meggyet és hideg vízbe állítva hagyjuk hűlni.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, sütőport, sót, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojásokkal és a tejföllel, nem ragacsos, puha tésztát gyúrunk.
  4. Kétfelé vesszük, az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy a tepsinek az oldalára is felérjen a tészta, ezzel megakadályozva a krém kifolyását sülés közben. A vajjal kikent tepsibe fektetjük, rákanalazzuk a meggyes pudingot, majd a másik kinyújtott tésztával befedjük. Villával megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd 180 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Mikor megsült várjunk vele 2-3 órát, hogy kihűljön és szépen szelhető legyen.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...