2015. november 23., hétfő

Egy kis konyhatuning... ☺

A múlt héten nem bírtam magammal... megint! Mindig átalakítok valamit. Most a 15 éves kopott kék járólapot cseréltettük ki, és mivel tudtam, hogy a csempe nem fog passzolni hozzá, így rászántam magam és fehérre festettem, plusz a sárga falat szintén.
Még hátravan a konyhabútor, beépített tűzhely, de nem mostanában. Ha meglesz azt is megmutatom.A csempét Tikkurila Otex alapozóval és Tikkurila Empire selyemfényű festékkel érdemes festeni, ezek csempére is kiválóak. Bővebben itt Juditunál olvashattok a lakásban található felületek festéséről, köztük a csempe és járólap festéséről is! Imádom az oldalát, nagyon kedves volt mikor tanácsot kértem tőle ez ügyben!

Na, szóval! Mivel én ezekhez az anyagokhoz egész Győrben, sehogy sem jutottam hozzá, és az idő is sürgetett, az alábbi festékekkel helyettesítettem.Trinát univerzális alapozóval festettem először, ecsettel és velúr hengerrel, de előtte nagyon alaposan zsírtalanítottam a csempét. A festést szakaszosan végeztem, nem csak úgy kenegetve össze-vissza, először a fugázott részeket ecsettel, majd átgurigáztam egy kiszámolt felületet fugától fugáig. Ha a csempe közepéig festünk akkor ott a folytatáskor, mindig lesz egy erősebb színű sáv, ezért érdemes, fugától fugáig haladni. :)) Az alapozó száradási ideje 24 óra, ami kötelezően betartandó!
Ezután jött a Trinát aqua kolor időjárásálló magasfényű zománcfesték, amit ugyanúgy kentem fel mint az alapozót, de ez nagyon gyorsan száradt, úgyhogy tényleg kis szakaszokban haladjunk! 5 óra száradás után lehet újra festeni. Nekem ennyi elég is volt, de előfordulhat, hogy 3x is át kell festeni, főleg, ha erős színkülönbségek, minták vannak a csempén.

Azt hiszem pár évig nem festek semmit mert idén túlteljesítettem! Ja, csak azért írom ezt, mert ezelőtt nem sokkal előszobát és ajtókat is renováltam, de azt majd később megmutatom! Nagyon büszke vagyok magamra mert sokat dolgoztam velük! Remélem tudtam segíteni azoknak akik már most faggatnak, hogyan is kell csempét festeni, sőt volt olyan kedves ismerős aki nem is gondolta, hogy ez lehetséges.

Akkor jöjjenek a fotók, biztosan emlékeztek, hogy milyen volt a konyhám, azzal a két képpel indítom most a bemutatót, hogy legyen mihez viszonyítani. :)


 Boldog vagyok, hogy egy kis része már készen van,
karácsonykor öröm lesz benne összeülni a Családdal és jókat enni, beszélgetni! ♥
#csempefestés

10 megjegyzés:

 1. NAgyon szép lett! És én sem tudtam, hog ylehet csempét festeni!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon ügyes vagy, nagyon szép lett! Én sem tudtam, hogy csempét, járólapot át lehet festeni. Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat a felújított konyhába, és készüljön ismét sok finomság benne :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Katalin, ráadásul olyan szép, egyáltalán nem látszik, hogy festett, persze nem olyan tartós, 1-2 évig bírja, attól függően mennyire van igénybe véve, de úgyis addig kell kibírnia amíg nem folytatódik a felújítás. :)

   Törlés
 3. Ilyen a mi padlólapunk is amit most a felújításkor leraktunk. :) Ügyes vagy!! Puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Tami, ráadásul nagyon kedvező áron a Praktikerből jutottunk hozzá, 5-ös kopásálló és fagyálló is egyben, tehát kültérre is ideális. :)

   Törlés
 4. Szia! Tudnál esetleg véleményt írni a festésről így majdnem 2 év távlatából?:)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...