2015. február 9., hétfő

Gombával töltött csirkecomb és kettős születésnap

Januárban a lányok születésnapjára ezzel a finom étellel vártam a vendégeket, és mint mindig most is nagy sikert arattam. A töltött húsok a gyengéim és nem szoktam recept után kutakodni mikor a töltelék összeállításán gondolkozom, hanem csak úgy jön magától, és azt gondolom eddig mindig tökéletesre sikerültek, amit a kóstolók visszajelzése is igazolt. A köret zöldséges rizs és krumplipüré volt. Tortát pedig a megye egyik legjobb cukrászdájából rendeltünk, hogy kicsit könnyebb dolgom legyen. :)

Eszti és Anna 10 év különbséggel januárban születtek, így minden évben tartunk egy közös születésnapot nekik. Büszke vagyok rájuk és hálás a sorsnak, hogy őket kaptam!

Boldog születésnapot kincseim!
A két kis ünnepeltünk 16 és 6 évesek lettek!


 



Hozzávalók:
  • 5 db bőrös egész csirkecomb
  • 300 g gomba friss, de lehet sóban eltett üveges is
  • 3 zsemle tejben áztatva
  • 3 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bor, ételízesítő


Elkészítés:
  1. A csirkecombokat, jól megmossuk, letisztogatjuk a bőrét, majd a bőr alatt előkészítjük a töltelék helyét és besózzuk.
  2. A gombákat megmossuk, megpucoljuk és felvágjuk vékony szeletekre, majd keresztben is tovább vágjuk, hogy jó apró legyen. A sós lében ázott gombát is ugyanúgy apróra vágjuk fel.
  3. A vöröshagymát a gombával együtt, 2 evőkanál zsíron megdinszteljük.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. A zsemléket jól nyomkodjuk ki és a hagymás gombával, a tojásokkal és (a zsemlemorzsa kivételével), a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adjunk még hozzá, amitől krémes állaga lesz, és lehet vele dolgozni, nem folyik.
  6. A húsokat megtöltjük és a zsírral kikent tepsibe helyezzük, a tetejüket szórjuk meg sóval, borssal és ételízesítővel.
  7. Alufóliával letakarva kb.1-1,5 órát sütjük 180 fokon, villával megszúrva győződjünk meg róla, hogy puha, és átsült. Ekkor az alufóliát levesszük, a combokat az alattuk összegyűlt lével meglocsoljuk, majd toljuk vissza a sütőbe és tekerjük a hőfokot 200 fokra, így pirítsuk meg a húsokat.



 Jó étvágyat!

22 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot a lányoknak utólag is! Nagyon ízléses és finom ételeket készítettél! Nagy kedvet kaptam hozzájuk.

    VálaszTörlés
  2. Barbi, gyönyörűek vagytok a lányoddal!
    Én nem rajongok semmilyen töltelékért, a csirke bőrétől meg úgy undorodom, hogy legtöbbször teljesen eltávolítom még nyersem...Ez nem az én kajám lenne, de ízlések és pofonok. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Flögi! :) Én úgy is szoktam a tölteléket, hogy csak a hús mellé teszem és megpirul a teteje, próbáld ki egyszer nagyon finom, lehet rákapsz! :)) A fotón a két lányom van én nem vagyok ott... :) vagy csak én értettem félre? :)) Örülök, hogy írtál!!!!

      Törlés
    2. Nem, én értettem félre, mert azt hittem, te vagy és a kisebbik lányod. A nagy nagyon hasonlít!!!! :-) (pirulok)

      Törlés
    3. Ne pirulj nekem jólesett, hogy ilyen fiatalnak néztél!!!! :))) Puszi!

      Törlés
  3. Boldog szülinapot szépséges lányaidnak! Nagyon jól néz ki a töltött husi, szeretném!

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse az ünnepelteket! Nagyon boldog szülinapot kívánok ezeket a szép lányokat :-)
    A husid nagyon finom lehetett, nagyon guszták lettek! Már kezdek is éhes lenni :-)

    VálaszTörlés
  5. Barbika, Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok a két ifjú hölgynek! Nagyon finom ebédet főztél, én is kedvelem a töltött húsokat, bár ritkán készül...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta menüt készítettél! Boldog születésnapot kívánok a lánykáidnak! Büszke is lehetsz rájuk! :)

    VálaszTörlés
  7. Boldog szülinapot a kislányoknak, milyen érdekes, nálatok mindkettő januári, nálunk mindkettő őszi, szept. vége és okt. közepe:-)))
    Csak az érdekesség és a még nagyobb finomság kedvéért egyszer próbáld ki még úgy a tölteléket, hogy mindezek mellé amit most is tettél bele, tégy még 2-3 db elkapart csirkemájat /a hagymával és gombával kell ugyanúgy összedinsztelni/ és 2 db főtt tojást nagyon apró kockákra aprítva, igaz nagyon gazdag lesz a töltelék, de mennyei finom. Tudod én is úgy csinálom, hogy vagy minden van benne, de van, hogy néha egy-egy valamit kihagyok, mikor mi van itthon vagy milyen kedvem van:-)))) Nálunk is nagy kedvenc, hidegen melegen egyaránt:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom a májas tölteléket, szoktam is készíteni, de együtt gombával és főtt tojással még nem próbáltam, legközelebb biztosan megteszem! Nagyon szeretem, most csináltam csak zsemléből, hagymából, petrezselyemből, tojásból és fűszerekből, hát az is nagyon finom volt, és akinek nincs kerete egy drágább töltelékre, annak is van megoldás egy ilyen összeállításával. Nagyon köszönjük, a lányoknak átadom a jókívánságodat! :)
      Nem baj, hogy közel egy időben van a születésnapjuk, nem okoz problémát a lányoknak sem, főleg nekem nem! :)))
      Gondolom ezzel Te is így vagy ezzel! :)))

      Törlés
  8. Kicsit megkésve, de utólag is nagy szeretettel kívánok boldog születésnapot a lánykáidnak. Nagyon aranyosak a fenti képen, látszik mennyire szeretik egymást. Pompás ebédet készítettél nekik és nagyon guszta lett a tálalás is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nea, nem késtél el, nagyon aranyos vagy, hogy írtál! :)

      Törlés
  9. Boldog szülinapot utólag. A csirkecombokat hétvégén kipróbálom. Puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, már lehet meg is történt, remélem ízlett nektek is! :) Puszi!

      Törlés
  10. Talán még nem is láttad, megcsináltam a csirkecombjaidat :-)
    http://katalin-konyha.blogspot.hu/2015/02/gombaval-toltott-csirkecomb-barbitol.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon guszta lett, megnéztem, és köszönöm, hogy megírtad!!! :) ♥

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...