2015. február 4., szerda

Diós krémes kocka

Végre vagy mégsem, de elfogyott a dióm és nem is akármire, hanem egy könnyű, krémes süteményre. Nagyon mutatós, igazi vendégváró, pár kockától tele lesz az ember. Esztim szerint szörnyű rossz cukrász vagyok, minden sütim pocsék, mondta ezt azért, hogy hagyjak már fel az édességek gyártásával, mert miattam elhízik. :))) Lehet megfogadom a tanácsát, mert nálunk mindenki hízásra hajlamos és igencsak közeleg a nyár. Azért még egy darabig sütögetek, amíg időm engedi, esetleg ritkulnak a bejegyzések, vagy más típusú ételeket hozok majd. :)

 





Hozzávalók a tésztához:
  • 150 g liszt
  • 100 g darált dió
  • 200 g cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz

Krémréteghez:
  • 6 dl tej
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Habréteghez:
  • 250 ml tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 cs. Dr.Oetker habfixáló

Előkészítés:
  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tojásokat a 6 evőkanál vízzel elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva, magas habbá verjük.
  3. A sütőporos lisztet, és a diót fakanállal v. szilikonlapáttal beleforgatjuk.
  4. 26 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, és az oldalát is kenjük meg vajjal, - mert különben felragad a tészta, a közepe pedig teljesen lesüllyed, ha ez megtörténne, akkor se essünk kétségbe, mert én is így jártam, mégis milyen szép lett -, majd a tésztát belesimítjuk. A közepét picit púposítsuk, ezzel is elkerülve, hogy a tészta behorpadjon. 25-30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk a formában hűlni.
  5. A krémhez egy lábosba szórjuk a lisztet, összekeverjük a pudingporral, és a cukor felével, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet. Feltesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk belőle. Hűtsük le sűrű kevergetéssel, ez fontos.
  6. A vajat sajtreszelőn lereszeljük és hagyjuk fél órát puhulni, ezután a cukorral, vaníliás cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A kihűlt tésztára kenjük.
  7. A tejszínt elkezdjük robotgéppel felverni és rögtön tehetjük bele a habfixálót, majd pár perc múlva a porcukrot. Keményre verjük, és a krém tetejére simítjuk, vagy habzsákkal díszítjük. Tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárduljon, majd kockára vágva szeleteljük.


Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Az egész tojásból kell habot felverni??? Nem csak a fehérjéből?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, ha nyugodtabb vagy akkor külön is megoldható, sokan csak úgy merik a piskótát is. :)

      Törlés
  2. Barbi, van kedved velem játszani? A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű süteményt készítettél! Ha másfajta, diétás receptekkel jössz, azoknak is örülni fogok :)

    VálaszTörlés
  4. Annyira jól néz ki, hogy már bűn ránézni is.

    Játékra hívlak:
    http://habvero-fakanal.blogspot.hu/2015/03/blogszuletesnapi-nyeremenyjatek-2015.html

    VálaszTörlés
  5. Szintén elmentettem,mert minden sütid isteni lehet!! :) Bármit teszel fel jövünk és megnézzük!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Szintén elmentettem,mert minden sütid isteni lehet!! :) Bármit teszel fel jövünk és megnézzük!!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...