2015. március 5., csütörtök

Krémsajtos brownie

Tudom nagyon el vagyok tűnve, de nemigazán sütögetek, akkor is inkább ismétlem a régieket. Most egy másik korszakomat élem, sok munkával egy másik szakmának a lehetőségével, kicsit egészségesebb, odafigyelősebb táplálkozással, a gyerekekkel, olvasással, filmnézéssel. Úgy érzem ezekre inkább van most szükségem, a blog megvár és jelenleg is közel 300 recept pihen már az oldalon, amiből én és bárki más is kedvére válogathat. A felbukkanásom kicsit össze-vissza lesz attól függően, hogy éppen ráérek-e, van-e kedvem sütögetni vagy sem, remélem nem haragszotok rám emiatt!
Ez a sütemény pedig egy könnyen elkészíthető, laktató finomság, aznap fogyasztva melegen vaníliafagyival vagy karamell öntettel, másnap pedig egy pohár finom tejjel.




Tészta hozzávalói:
  • 70 g tejcsokoládé
  • 60 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 4 tojás
  • 250 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 g liszt

Krémsajtos réteg hozzávalói:
  • 250 g krémsajt (pl. mascarpone)
  • 200 g cukor
  • 1 nagy tojás
  • 3 púpozott evőkanál liszt


 Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Vízgőz felett felolvasztjuk az csokoládékat és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet és elkeverjük.
  3. A krémsajtos réteghez a tojást a cukorral habosra keverjük majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk.
  4. Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk.
  5. A tésztát belesimítjuk a tepsibe, erre kanalazzuk a krémsajtos keveréket és egy villával örvényeket keverünk a tésztába így márványos hatása lesz majd.
  6. 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
  7. Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz!
  8. Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy karamell öntettel fogyasztjuk.
  9. A karamellöntet nálam pár kanál kristálycukor karamellizálásával, majd tejszín és vaj hozzáadásával történik, ahogy esik úgy puffan alapon. :)
 
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. jaj de jó, most végre megkérdezhetem, ami foglalkoztat egy ideje: angol oldalakon gyakran látom a hozzávalóknál a cream cheese-t a hozzávalóknál, de nem voltam eddig biztos abban, hogy most akkor ez mascarpone? vagy a natúr philadephia? mert ízre nem nagyon van hasonlóság köztük. :)
    viszont ezt a receptet mindenképp kipróbálom, így, mascarponéval :)

    VálaszTörlés
  2. közel fél kg a cukor, kevesebbel is lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld meg kevesebbel, de lehet, hogy úgy nem lesz ilyen ropogós kéreg a tetején. :)

      Törlés
  3. Nagyon finom lehet,begyűjtöm és elkészítem! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...