Tudom nagyon el vagyok tűnve, de nemigazán sütögetek, akkor is inkább ismétlem a régieket. Most egy másik korszakomat élem, sok munkával egy másik szakmának a lehetőségével, kicsit egészségesebb, odafigyelősebb táplálkozással, a gyerekekkel, olvasással, filmnézéssel. Úgy érzem ezekre inkább van most szükségem, a blog megvár és jelenleg is közel 300 recept pihen már az oldalon, amiből én és bárki más is kedvére válogathat. A felbukkanásom kicsit össze-vissza lesz attól függően, hogy éppen ráérek-e, van-e kedvem sütögetni vagy sem, remélem nem haragszotok rám emiatt!
Ez a sütemény pedig egy könnyen elkészíthető, laktató finomság, aznap fogyasztva melegen vaníliafagyival vagy karamell öntettel, másnap pedig egy pohár finom tejjel.
- 70 g tejcsokoládé
- 60 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 4 tojás
- 250 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 200 g liszt
Krémsajtos réteg hozzávalói:
- 250 g krémsajt (pl. mascarpone)
- 200 g cukor
- 1 nagy tojás
- 3 púpozott evőkanál liszt
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Vízgőz felett felolvasztjuk az csokoládékat és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet és elkeverjük.
- A krémsajtos réteghez a tojást a cukorral habosra keverjük majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk.
- Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk.
- A tésztát belesimítjuk a tepsibe, erre kanalazzuk a krémsajtos keveréket és egy villával örvényeket keverünk a tésztába így márványos hatása lesz majd.
- 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
- Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz!
- Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy karamell öntettel fogyasztjuk.
- A karamellöntet nálam pár kanál kristálycukor karamellizálásával, majd tejszín és vaj hozzáadásával történik, ahogy esik úgy puffan alapon. :)
Jó étvágyat!
Finomnak tűnik! :)
VálaszTörlésEz nagyon gyilkos! :)
VálaszTörlésjaj de jó, most végre megkérdezhetem, ami foglalkoztat egy ideje: angol oldalakon gyakran látom a hozzávalóknál a cream cheese-t a hozzávalóknál, de nem voltam eddig biztos abban, hogy most akkor ez mascarpone? vagy a natúr philadephia? mert ízre nem nagyon van hasonlóság köztük. :)
VálaszTörlésviszont ezt a receptet mindenképp kipróbálom, így, mascarponéval :)
közel fél kg a cukor, kevesebbel is lehet?
VálaszTörlésPróbáld meg kevesebbel, de lehet, hogy úgy nem lesz ilyen ropogós kéreg a tetején. :)
TörlésNagyon finom lehet,begyűjtöm és elkészítem! :)
VálaszTörlés