2014. augusztus 15., péntek

Töltött cukkini

Jórészt olyankor kerül asztalra, ha valaki meglep pár cukkinivel, mert igazából megmagyarázni nem tudom, de lusta vagyok elkészíteni. Pedig nagyon finom és laktató étel.

 

Hozzávalók:
  • 2-4 cukkini
  • 500 g darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 100-150 g fetasajt
  • 300 g baconszalonna
  • 200-300 g reszelt trappista attól függően mennyi cukkinit töltünk
  • só, bors

Elkészítés:
  1. A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron a szeletelt szalonnával megdinszteljük.
  3. A fokhagymát, fokhagymanyomón kipréseljük.
  4. Az összes hozzávalót összegyúrjuk a fetasajtot is beletördeljük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  6. A cukkiniket jól megmossuk, hosszában kettévágjuk és a közepüket kissé kivájjuk.
  7. A húsmasszával megtöltjük, ha kettő cukkinit töltünk akkor a maradék masszából húspogácsákat teszünk a tepsire a töltött cukkinik mellé, de szerintem 4 cukkini felveszi ezt a húsmennyiséget.
  8. A töltött cukkinik tetejét jól megszórjuk sajttal és a sütőbe tolva 180 fokon pirosra sütjük.
 Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ilyet én is szoktam csinálni, csak itt annyira kicsit a cukkinik, mint egy fél kígyóuborka és még vékonyabb annál, azzal nehéz.

    VálaszTörlés
  2. Jó kis recept! Legközelebb ha kapunk cukkinit kipróbálom, mert én általában csak rántani szoktam :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...