Jórészt olyankor kerül asztalra, ha valaki meglep pár cukkinivel, mert igazából megmagyarázni nem tudom, de lusta vagyok elkészíteni. Pedig nagyon finom és laktató étel.
Hozzávalók:
- 2-4 cukkini
- 500 g darált sertéshús
- 2 tojás
- 2 zsemle
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 100-150 g fetasajt
- 300 g baconszalonna
- 200-300 g reszelt trappista attól függően mennyi cukkinit töltünk
- só, bors
Elkészítés:
- A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron a szeletelt szalonnával megdinszteljük.
- A fokhagymát, fokhagymanyomón kipréseljük.
- Az összes hozzávalót összegyúrjuk a fetasajtot is beletördeljük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A cukkiniket jól megmossuk, hosszában kettévágjuk és a közepüket kissé kivájjuk.
- A húsmasszával megtöltjük, ha kettő cukkinit töltünk akkor a maradék masszából húspogácsákat teszünk a tepsire a töltött cukkinik mellé, de szerintem 4 cukkini felveszi ezt a húsmennyiséget.
- A töltött cukkinik tetejét jól megszórjuk sajttal és a sütőbe tolva 180 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Ilyet én is szoktam csinálni, csak itt annyira kicsit a cukkinik, mint egy fél kígyóuborka és még vékonyabb annál, azzal nehéz.
VálaszTörlésJó kis recept! Legközelebb ha kapunk cukkinit kipróbálom, mert én általában csak rántani szoktam :)
VálaszTörlés