Nem igazán volt ötletem mit is készítsek ebédre, így az itthon fellelhető alapanyagok után döntöttem. Nem egy kulináris élmény, de finom és mi szeretjük az egyszerű de finom ételeket. :)
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db nagyobb csirkemellfilé
- 10 db csiperke gomba
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 púpozott teáskanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors
- zsír
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk.
- A gombát szintén megmossuk és megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Használhatunk egy kis üveg (350 g) szeletelt sózott lében eltett gombát is.
- A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, és kb. 4 evőkanál zsíron megdinszteljük egy kis sóval.
- Rádobjuk a csirkemellkockákat és fehéredésig sütjük, közben többször keverve.
- Ezután mehet rá a gomba a pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors, ízlés szerint.
- Felöntjük kb. kétujjnyi vízzel és fedő alatt puhára pároljuk, majd nagyobb lángon a lé felét elfőzzük vagyis bő zsírjára sütjük.
- Nokedlival, rizzsel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
- Tejfölt és uborkasalátát kínálunk mellé.
Jó étvágyat!
Nagyon gusztusosan tálaltad, csak úgy csurog a nyálam. :-)
VálaszTörlésMég sosem jutott eszembe a csirkepörit gombával kombinálni, de miért is ne, jól hangzik. Én is meg fogom így csinálni. üdv