Hozzávalók a húslepényhez:
5-6 személy részére- 500 g sertés darált hús
- 2 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 100 g kecskesajt (Jamienél fetasajt)
- 1 kis evőkanál bazsalikom (Jamienél oregano)
- só, bors
- 300 g trappista
Paradicsomszószhoz:
- 1 konzerv (kb. 400 g) egész paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés chilipehely
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
- A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a kecskesajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak látható darabok a húsmasszában.
- Vizes kézzel egy kicsi tepsibe simítsuk bele, de tehetjük tűzálló jénaiba és formázhatjuk cipó alakúra is. Nálam a tepsi mérete a fotón látható, a lányom keze a viszonyítási alap. :)
- A sajtból kis darabokat vágunk és a húsmasszába nyomkodjuk, gyönyörű lesz mikor majd megsül.
Ez saját ötlet, nem kötelező, de érdemes követni. :) - Toljuk előmelegített sütőbe 180 fokra és süssük pirosra.
- Ezalatt a vöröshagymát vágjuk apróra.
- A zsírra dobjuk a chilipelyhet és a hagymát, nyomjuk rá a fokhagymát és dinszteljük egy kicsit, majd a konzerv paradicsomot is tegyük bele. A paradicsomokat előtte én felvágtam kisebb darabokra.
- Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze és már kész is.
- Sós vízben főzzük meg a spagettit, szedjük ki egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg egy-két evőkanál főzővízzel és olívaolajjal, majd keverjük át egy kicsit.
- Tálalás a következőképpen történik, egy tányérra tésztát teszünk, majd egy-két kanál paradicsomszószt, erre pedig vágunk egy szép szeletet a húsból. Mi sajttal is megszórtuk.
Jó étvágyat!
És milyen jó, hogy épp nálad volt a mindenes füzet, így mi is gazdagodtunk egy szuper recepttel:-) Én Férjem sem szereti a paradicsomos ételeket, vagyis inkább múlt időben mondanám, mert már a régen gyűlölt paradicsomlevest is megeszi- nem beszélve az ilyen paradicsomszószos ételekről. Épp most tettem én is közzé egyet:-)
VálaszTörlés