Imádom a kókuszos süteményeket, a tepsis raffaello szelet amit már nagyon régen felraktam az oldalra, meg a kókuszkocka, nagy kedvenceim. A minap megláttam ezt a süteményt egy fotón és nem gondolkoztam azon, hogy érdemes-e miatta felfűtenem a konyhát. :) A krém a 10 db tojássárgával valami csoda, és a diós kakaós réteg nagyot dob az ízvilágon. Tetemes mennyiség lesz belőle, úgyhogy hívjunk nyugodtan vendégeket! :)
Kókuszos tészta hozzávalói:
- 5 darab tojásfehérje
- 150 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 2 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- kis citromlé
Diós-kakaós tészta hozzávalói:
- 5 darab tojásfehérje
- 150 g cukor
- 150 g darált dió
- 3 kanál kakaópor (nem cukrozott)
- 2 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 10 darab tojássárgája
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 300 ml tej
- 250 g vaj
- + csokireszelék és kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A kókuszos (fehér) tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel fényes kemény habot verünk, egészen addig míg a cukorszemcsék már nem érezhetők a habban.
- A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan egy szilikonlapáttal.
- Sütőpapírt tegyünk a gáztepsibe amire előzőleg rajzoljunk egy 22x30 cm-es téglalapot és erre a rajzra simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokon 15-20 percig, nekem kellett a 20 perc mert egy régi 20 éves gáztűzhelyem van. Az eredeti recept 15 percet írt.
- Megvártam, hogy megsüljön és utána álltam neki a másik tészta összeállításának, mert csak egy gáztepsim van. Ugyanúgy készítjük mint a világos tésztát, csak a diót a kakaóval, sütőporral és liszttel keverjük össze, így mehet a kemény habhoz. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük.
- A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hideg vízbe állítva, sűrűn kevergetve szobahőmérsékletűre, tehát nagyon langyosra hűtjük.
- A puha vaja robotgéppel beledolgozzuk.
- A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk és kókuszreszeléket szórunk. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára és utána gyönyörűen szeletelhetjük.
Jó étvágyat!
Gratulálok, nagyon jól néz ki, bár amikor egláttam a képet, először a barna részt azt hittem mák, az nem a család kedvence, de a dió és a kakaó minden mennyiségben jöhet. Hétvégén lehet ki is próbálom, fele mennyiségből kerek tortaformában.
VálaszTörlésKöszönöm a szép képet.
Puszi :)
Köszönöm Andrea, csodás torta lesz belőle! :)
TörlésHa sok a süti én elmegyek szívesen:-)) Nagyon guszta és igen finom lehet ahogy olvasom a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, örömmel meg is kínálnálak! :)
TörlésSokszor megfogadtam már hogy este 7 után nem nézegetek ilyen gyönyörűségeket.... erdélyi raffaello hiányában most ehetek egy lekváros kenyeret :))
VálaszTörlésKedves Ors, nagyon finom a lekváros kenyér is, én imádom! :)))) Köszi!
TörlésIzgalmas és kipróbálandó recept! Tetszik! :)
VálaszTörlésKöszi Csigabige! :)
TörlésÓóó, de finom! Látom rajta! :-)
VálaszTörlésMárti ugye! Én is sokszor vagyok úgy fotóval, hogy látom rajta mennyei lehet! :) Köszi!!
TörlésHú Barbi, ez valami nagyon brutál finom süti lehet! :) Az a négy szeletke most elég is lesz kóstolónak. :D
VálaszTörlésKöszi Okki, valóban brutál finom, és laktató, ezért a 4 szeletet szerintem meg sem bírnád egyszerre enni! :)))
TörlésAzt hiszem, vendégek nélkül is elbánnánk velük, annyira finomnak néznek ki!
VálaszTörlésKöszi Gerdi! :)))
TörlésA diot lehet valamivel helyettesíteni?Sajnos érzékeny vagyok rá.
VálaszTörlésMegcsináltam a süteményt.Sajnos a két csomag sütőportól ami kell a tésztájába számunkra ehetetlen volt.
VálaszTörlésKedves Éva, akkor valamit nem követtetek a receptben, mert ezt már többen, megsütötték és mindenkinek tökéletes lett..., sajnálom. :(
TörlésSzia Barbi
VálaszTörlésElkészítettem a sütit, nagyon finom lett. Én sokaltam a két csomag sütőport, így egy csomagot osztottam el kettőbe a két laphoz és elég szép lett és nagyon finom :-)
Köszönet a receptért és a munkádért.
Tetszik a blogod, csak így tovább :-)
Köszönöm Emily, örülök, hogy ezt megírtad! Nagyon szép nyarat és további kellemes szemezgetést, próbálgatást a blogról! :)
TörlésKöszi a receptet, nagyon finom a süti, most sütöttem elöször, de gyakran fogom, nem macerás és igen fincsi. keresem még a többi receptet is. :D
VálaszTörlésSzia! Én tavaly megsütöttem az unokám keresztelőjére nagyon finom, most karácsonyra is megcsinálom.
VálaszTörlés