Megint egy gyorsan összedobható ebédötlet, imádom a darált sertéshúst, mert olyan sokoldalúan fel lehet használni és drágának sem mondható.
5-6 személy részére
Hozzávalók a húslepényhez:
- 500 g sertés darált hús
- 2 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 100 g fetasajt (lehet kecskesajt is)
- 1 kis evőkanál oregánó
- só, bors
- kb. 200 g trappista sajt
- egy kisebb csomag bacon szalonna
Elkészítés:
- A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a fetasajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak látható darabok a húsmasszában.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtból kockákat vágunk.
- Evőkanállal szakítunk a húsmasszából és a közepébe nyomunk egy trappista sajt darabot, majd hurka formára igazítjuk és baconba tekerjük.
- Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket, majd 190 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Nagyon jol nez ki, koszi a receptet, Barbi! :)
VálaszTörlésKöszönöm én is Millus! :)
TörlésNagyon jó, finom és mutatós! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka!! :)
TörlésEn kiprobalom pulyka daralt husbol :) koszonom a mindig guszta recepteket
VálaszTörlésNagyon kedves amit írtál Anita! Köszönöm szépen! :)
TörlésGondolom burgonya pürével és salátával tálaljuk?
VálaszTörlésItt rizzsel és salátával, de mindenki úgy ahogy neki jólesik! :)
TörlésMi magába ettük savanyúsággal (éljen a krumpli nélküli élet...), és nagyon-nagyon finom volt, akár magában is ;) Tuti recept!
TörlésKöszi Millus és milyen igazad van, krumplit egy éve nem vettem, de az újkrumpliról nem tudtam lemondani, akármennyire káros... :( :)
TörlésNagyon guszta,biztos finom.
VálaszTörlésKipróbálom nagyon guszta! Köszi a receptet 😊
VálaszTörlésKipróbáltam! Már kétszer is! Finom lett, még hidegen is jó. Szerintem a trappista sajtot ki lehet hagyni. Nélküle is jó. Nekem csak kisűlt belőle!
VálaszTörlés