Hozzávalók a pörkölthöz:
- 4 db csirke alsó comb
 - 2 vöröshagyma
 - 1 db paradicsom
 - 1 db paprika
 - 1 evőkanál pirospaprika
 - 2 evőkanál sertészsír
 - só
 - 2 dl víz
 - 2-3 evőkanál tejföl
 
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 500 g kenyérliszt
 - 20 g élesztő
 - 300 ml langyos víz
 - 1 teáskanál cukor
 - 1 evőkanál olívaolaj
 - 1 teáskanál só
 
Pörkölt elkészítése:
- A vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
 - Rátesszük a megmosott és besózott combokat és fehéredésig pirítjuk.
 - Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, belekockázzuk a paradicsomot és belekarikázzuk a paprikát.
 - Addig pároljuk fedő alatt, míg puha nem lesz, majd fedő nélkül zsírjára sütjük, mert ide nem kell lé, különben kifolyik a batyuból.
 - Mikor már csak langyos, szedjük le a csontról a húst, vágjuk falatkákra és a kicsi szafttal meg a tejföllel keverjük össze.
 
Tészta elkészítése:
- A pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztőt. Felöntjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztő 10 perc alatt felfusson.
 - A többi hozzávalóval jól kidagasztjuk, majd 30 percig meleg helyen kelesztjük.
 - Ezután átgyúrjuk a tésztát, majd elosztjuk 6 részre.
 - Begyújtjuk a sütőt 200 fokra, gázsütő 4-es fokozatára.
 - Mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk és tészták felére csirkés tölteléket halmozunk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk és a széleket összecsípjük.
 - Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük az olívaolajjal és megszórjuk oregánóval, esetleg sajttal. Az oregánó már csak azért került rá, hogy a pizza érzet meglegyen. :))
 - Kelesztés nélkül 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. 20 percnél nem nagyon kell több, még akkor sem, ha a tetejük fehér marad, különben kiszárad és kemény lesz.
 
 Jó étvágyat! 






Nagyon jól néz ki, Barbi! Az első gondolatom az volt: "pörköltgyros" :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Biztosan finom is! Vittem is a receptet! :)
VálaszTörlés