Hozzávalók a pörkölthöz:
- 4 db csirke alsó comb
- 2 vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál sertészsír
- só
- 2 dl víz
- 2-3 evőkanál tejföl
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 500 g kenyérliszt
- 20 g élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
Pörkölt elkészítése:
- A vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
- Rátesszük a megmosott és besózott combokat és fehéredésig pirítjuk.
- Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, belekockázzuk a paradicsomot és belekarikázzuk a paprikát.
- Addig pároljuk fedő alatt, míg puha nem lesz, majd fedő nélkül zsírjára sütjük, mert ide nem kell lé, különben kifolyik a batyuból.
- Mikor már csak langyos, szedjük le a csontról a húst, vágjuk falatkákra és a kicsi szafttal meg a tejföllel keverjük össze.
Tészta elkészítése:
- A pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztőt. Felöntjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztő 10 perc alatt felfusson.
- A többi hozzávalóval jól kidagasztjuk, majd 30 percig meleg helyen kelesztjük.
- Ezután átgyúrjuk a tésztát, majd elosztjuk 6 részre.
- Begyújtjuk a sütőt 200 fokra, gázsütő 4-es fokozatára.
- Mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk és tészták felére csirkés tölteléket halmozunk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk és a széleket összecsípjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük az olívaolajjal és megszórjuk oregánóval, esetleg sajttal. Az oregánó már csak azért került rá, hogy a pizza érzet meglegyen. :))
- Kelesztés nélkül 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. 20 percnél nem nagyon kell több, még akkor sem, ha a tetejük fehér marad, különben kiszárad és kemény lesz.
Jó étvágyat!
Nagyon jól néz ki, Barbi! Az első gondolatom az volt: "pörköltgyros" :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Biztosan finom is! Vittem is a receptet! :)
VálaszTörlés