Már régóta terveztem a sütését, csak, hogy ezt is kipróbáljam, és legyen egy jó kis recept a lányoknak, meg persze a kedves olvasóknak. Még mindig tartom, hogy a házinak párja nincs, de ha lusta leszek akkor azért lelkiismeret furdalás nélkül beugrok a cukrászdába egy tálca néróért. :))) A receptért köszönet sokadjára Tücsök Bogárnak! :)
Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 6 db tojássárgája
A töltéshez:
- sárgabarack lekvár (még jó hogy idén raktam el ☺)
A díszítéshez:
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
- Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és vanília kivonatot, majd hozzákeverjük a lisztet.
- A masszát habzsák segítségével sütőpapíros lemezre nyomjuk. ha lehet akkor 2 centis kör alakokat formázva, nálam ezek jóval nagyobbak lettek, mert nem rajzoltam be előre mekkora is kellene.
- Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben a jócskán terülnek.
- 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűltek akkor kettesével, lekvárral összeragasztjuk.
- Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és egy zacskóba téve a végét picit levágva, feldíszítjük a süteményeket.
Jó étvágyat!
Úgy szeretem, de még sosem sütöttem. :-) A fotóid megint csodaszépek! :-)
VálaszTörléshttp://biojoghurt.blogspot.hu
VálaszTörlésnem is olyan egyszerű olyan halmokat csinálni. :) nekem félúton megadta magát a nyomózsák, ill. picit barnák lettek a szélei, de elsőre egész jó lett. :) majd rakok fel azért fotót.
VálaszTörlés