Megint Esztimnek kedveskedtem ezzel a tortával, mert igazán megérdemli, amilyen kitartóan figyel arra, hogy Palos ételeket egyen. Mi is megkóstoltuk és cseppet sem érződött rajta, hogy más lenne mint a hagyományos társai. Bátran készítsétek el és a sok finom epret, málnát se sajnáljátok mellőle tálaláskor, nekem sajnos most nem volt. :)
A recept eredetije Nyamm Zsófitól van, és nem csak engem bűvölt el a lágyan elterülő csokoládé látványa! :)
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 150 g vaj
- 140 g nyírfacukor (nem paleozóknak150 g fehér kristálycukor)
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 tojás
- 50 g tápióka keményítő (nem paleozóknak sima liszt)
- 50 g mandulaliszt (nem paleozóknak sima liszt)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A csokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport gőz felett megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat és végül a lisztet is.
- A kapcsos tortaforma (18 cm-es) alját kibéleljük sütőpapírral és a tésztánkat beleöntjük.
- 20-25 perc alatt megsütjük, akkor érdemes kivenni mikor a külső 2-3 cm már szilárd, a belseje pedig lágy. A formában még úgyis sül egy keveset és másnapra már nem folyós, hanem krémes állaga marad a tortának. Máskülönben száraz és élvezhetetlen lesz!
Jó étvágyat!
...megint pár szép fotó tőlem... ☺
Gyönyörű lett! Ahogy folyik ki belőle a csokoládé.... nincsenek rá szavak!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik, örülök, hogy Te is így gondolod! :) Köszönöm!
TörlésMikróba is készithetò?
TörlésAz olvadó csokitortádtól elolvadtam a fotelben... Mennyire guszta! Ha a szomszédod lennék, máris becsengetnék...
VálaszTörlésKriszti, én pedig rohannék ajtót nyitni! :D Köszi!!
TörlésMilyen gyönyörű fotók! :) A torta is csodás, nagyon guszta az olvadozó csokival! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Hankka! :)
TörlésNagyon csábító, ahogy folyik ki belőle a csoki:) Én miniben sütöttem ilyet, nagyon finom. A képeid is nagyon szépek:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, tényleg nagyon jól sikerült mind külsőre, mind ízre! :)
TörlésEz valami eszméletlenül gusztán néz ki. Ilyesmit még csak tévében láttam, még soha senki sem csinált az ismeretségi körben és én sem próbálkoztam. Nekem jó lenne a nem paleós verzió is :-) és valami tök egyszerű alapanyagokból, mert ha egy receptben ilyen érdekes dolgok vannak, mint nyírfacukor, akkor azt garantáltan nem csinálom meg. Jajj, csurog a nyálam. :-) üdv
VálaszTörlésFlögi, ne félj ezt hagyományosan is elkészítheted és garantáltan ilyen lesz. A receptben ott van, hogy mit használj xilit és a többi különleges hozzávaló helyett! :) Remélem kipróbálod! :)
TörlésMindenkinek ízlett, 22 percnél már nem folyós, de finom, fagyi is volt hozzá.
VálaszTörlés