Ma a szülinapomra valami finomat és egészségeset akartam sütni. Nem volt kedvem elmenni sehová, mert ítéletidő van, és jobb itthon a meleg lakásban. Persze a gyerekekért ki kellett mozdulnunk, de csak ennyi. Az ebéd nagyon finom lett, és különleges. A sajtos, tejszínes vajas zöldség ötletét Anikótól csentem, mennyei lett, sűrűn fogom készíteni, rengeteg variációja lehetséges, csak legyünk kreatívak. :) A baconba tekert spárga tippet pedig Marka konyhájából csentem, tökéletes, köszönöm! :)
Eszti egy gyönyörű csokorral és a kedvenc desszertemmel jött haza a suliból és amíg Annáért az oviba mentünk, sütött nekünk nutellás muffint (már harmadszor!), úgyhogy édesség is van bőven. El vagyok kényeztetve, köszönöm nektek Apa, Eszti, Anna! ♥
Hozzávalók:
- 4-6 egész csirkecomb lebőrözve
- házi ételízesítő
- só, bors
- sertészsír
-----------------------------------------------
- egy csomag zöld spárga
- bacon csíkok
-----------------------------------------------
- 2 cukkini
- 2-3 zellerszár
- 1 kis zacskó (450 g) zöldhüvelyű vágott zöldbab
- 1 rúd camping sajt (100 g)
- 70 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- 1 teáskanál liszt
- házi ételízesítő
Elkészítés:
- A húsokat sózzuk borsozzuk, és a házi ételízesítővel ízesítjük
- Fedeles tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük, mindegyik combra teszünk egy teáskanál puha zsírt.
- Lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőben min. 1 órát sütjük, majd a a fedőt levéve, locsolgatva pirosra sütjük.
- A spárgákat megpucoljuk, vagyis a „sárkánykarom” szerű kinövéseket nagyjából lehúzzuk, a alsó részéről kb. 2 cm-t levágunk, mert az általában fás szokott lenni. Én ezt elmulasztottam, de evés közben levágtuk.
- Jól átmossuk, és tetszés szerint 3-5 szálat baconba tekerünk, majd sütőpapiros tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
- A zellerszárat és a cukkinit feldaraboljuk.
- A vajat egy serpenyőben megolvasszuk, rádobjuk a zöldségeket és a fagyasztott babot, sózzuk borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
- A krémsajtot kinyomjuk egy tálkába és a tejszínnel, liszttel, a kinyomott fokhagymákkal elkeverjük, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel, borssal, majd a puha zöldségekre öntjük és még kb. 5-10 percig hagyjuk takarékon rotyogni.
Ezeket a csodaszép virágokat kaptam egy csokorban Esztitől
és itt a finom muffinról is egy fotó.☺
Nutellás muffin recept itt. |
Jó étvágyat!
Boldog szülinapot kívánok! Isteni finom lehet a menütök, és a virágok is csodálatosak. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Évi!!! :)
TörlésBoldog Szülinapot itt is... A csokrod csodás, ilyen szép rózsát ritkán látni. Az ünnepi étel is kifogástalan!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, Boginál a virágárusnál mindig ilyen szépségek vannak. :)
TörlésBarbikám igazán finomságos ünneplés volt, Eszti nagyon kitett magáért, de gondolom a családfő és a legkisebb is, millió puszi nektek:-)))))
VálaszTörlésA zöldségeket csak vajban is párolhatod /persze só, bors/ úgy is baromi finom, meg ez a tejszínes-krémsajtos is. Próbáld ki kukoricával is, vagy a mexikói zöldségkeverékkel is, vagy friss/fagyasztott spenótlevelekkel is /itt sok-sok fokhagymával és tejszínnel/, vagy brokkolival/karfiollal /itt ha elkészült tejfölözve, reszelt sajttal meghintve/, vagy amit még szerettek, egyik jobb, mint a másik, nagyon szeretjük :-))))
Anikó, megfigyeltem magamon, hogy pár éve valahogy vágyom a lédús könnyű zöldségekre, pedig amióta asz eszemet tudom mindig gyűlöltem őket, de lehet csak azért mert nem tudtam, hogy is kell elkészíteni őket. Anyumék most ezt kérik a hétvégére, pedig ők sem zöldségesek, de itt nálam jóízűen megeszik! :) Köszönöm!
TörlésEzt is sikerült elkészíteni! :) Nagyon fincsi lett! Különleges ízek, nálunk nem mindennapos hozzávalók... Megérte! Köszönöm! :)
VálaszTörlésKöszönöm Böbe, komolyan örülök, hogy ízlett! :)
Törlés