Sokféle pohárkrémet szoktam nyáron készíteni, mikor bejön a friss gyümölcsök szezonja. Van már jó pár gyümölcsös krém az oldalon, de most Zsanuária és Duende után beálltam sorba, hogy megmutassam nálam hogyan készül a trifle.
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás puding
- 450 ml tej
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor (nálam eritit)
- 250 ml tejszín
- 2-3 evőkanál porcukor (nálam por eritrit)
- 1 kis tasak habfixáló
- kb. 2 dl tej
- 1 evőkanál rum
- 12 db babapiskóta
- 25 db közepes eper
Elkészítés:
- A pudingport a mézzel, cukorral és két evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
- Hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át, nehogy nagyon megbőrösödjön, bár én ezt a bőrös réteget imádom. :)
- A tejszínt a habfixálóval és a cukorral a leírás szerint kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
- Egy mélyebb tál aljára teszünk pár kanál krémet.
- A babapiskótákat a rumos tejbe gyorsan belemártjuk és rárakjuk a krémrétegre, ismét krémet kanalazunk rá, majd az eprek kb. felét rádaraboljuk. (Pár szemet hagyjunk a tetejére díszítésnek.) Újra krém, majd a maradék piskóta, ismét krém, eper és a legtetejére megint krém. Díszítsük a félretett eperszemekkel és mentalevéllel.
- Tegyük pár órára a hűtőbe tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Tetszik a te triffle verziód! Kaphatok egy kevéskét belőle? :) ;)
VálaszTörlés:)) Kaphattál volna, ha előbb szólsz, de köszönöm a bizalmat!!! :)
TörlésMegmondom őszintén, ezzel csak egy bajom van... Megenném az egészet fék nélkül...:o))
VálaszTörlésKöszi Kriszti, ezzel nekem csak ennyi a bajom! :D
TörlésEz hétvégére pont jó lesz! Idén rengeteg eprünk van,köszönhető a sok esőnek és napsütésnek. Köszi a receptet. :)
VálaszTörlésKöszi, biztosan ízleni fog nektek is! :)
TörlésIsteni:) Csodaszép:)
VálaszTörlésKöszi Kati, aranyos vagy! :)
TörlésÓ de guszta! Épp ma készítettem én is epres poharas krémet, amint lesz időm, hozom....
VálaszTörlésNagyon jól hangzik és nagyon guszta is! :)
VálaszTörlés