Mennyire szerettem gyerekkoromban a pékségben kapható búrkiflit, persze nem csak azt hanem a mákos kockát, a tömör ropogós zsemléket, kifliket, a túrós batyut, lekváros buktát amik már rég nem kaphatók a mostani pékségekben. Ezért sütöm inkább itthon mindet így a búrkiflit is mert egy kicsit nosztalgiázhatom és persze egy jót ehetek. :)
- 2 csomag 500 grammos készre nyújtott leveles tészta
- 150 g darált dió
- 120 g porcukor
- 2 tojás
- darált dió a szóráshoz
Elkészítés:
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, gázsütő 5-ös fokozat.
- A diót ledaráljuk, plusz a szóráshoz való kis mennyiséget.
- A tojásokat szétválasszuk és a fehérjéből kemény habot verünk a porcukor fokozatos hozzáadásával.
- A kemény habhoz keverjük óvatosan a darált diót.
- A tésztákat kiterítjük és 8 téglalapot vágunk belőle. Én még nyújtottam rajtuk egy kicsit.
- A fotón látható módon a széleket végigkenjük tojássárgával, hogy majd süléskor a töltelék ne folyjon ki.
- A tölteléket is 8 felé osztjuk és megtöltjük a tésztákat, feltekerjük, kiflire formázzuk és sütőpapiros tepsibe sorakoztatjuk őket.
- 200 fokon kb. 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.
Tényleg gyönyörű képek! A süti is :)
VálaszTörlésKöszönöm! ♥
TörlésGuszta a süti. De a lányok még szebbek. :)
VálaszTörlésKöszönöm Évi! :))
TörlésA kiflid is, és a többi kép is csodaszép! Múlt vasárnap nálunk is volt szivárvány :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin, mostanában több szivárvány van mint eddig bármikor. :) Vagy csak többen kapják lencsevégre... :)
TörlésA kiflik nagy ínycsiklandozóak! A képek pedig gyönyörűek, ugyanúgy, ahogy a lánykáid is! :)
VálaszTörlésKöszönöm Csigabige! :)
TörlésMost a fotóidban gyönyörködöm! Annyira hangulatosak. A vihar előtti égbolt az lenyűgöző. Micsoda színek... A búrkifli pedig nagyon guszta, már nekem is meg kéne sütni...
VálaszTörlésKöszi Krisztikém, egyre jobban belemerülök ebbe a hobbiba is, lassan többet fotózom mióta megvan a gép, mint sütök! :)
TörlésA fő alkotásaid a legszebbek- a két leányzó!!!! :D A természet színeit, hangulatait, a perspektívát nagyon jó érzékkel elkaptad, Barbi! Most térjünk rá a búrokra és a kiflijükre- tökéletes és finom!
VálaszTörlésVicuska, nagyon kedves vagy köszönöm szépen! ♥
TörlésGratulálok, szépen sikerült, én is pont így szoktam, csak én a tésztát is magam csinálom, ahogy a nagyi tanította. :)
VálaszTörlésAndrea az nagyon finom lehet, egyszer én is biztosan kipróbálom! :) Köszönöm, hogy írtál!
TörlésSzia!
VálaszTörlésA diót sütés előtt szórtad rá? És bekented a tésztékat, hogy összetapadjanak?
Egyébként imádom a blogod, nagyon szép a dizájn-ja, és a receptek is fantasztikusak!
Szia Kitti, elnézést, hogy csak most válaszolok!!! :)
TörlésA diót sütés előtt szórtam rá és nem kentem be a tésztákat, csak a tetejüket tojássárgával, arra szórtam a diót. :)