2014. május 26., hétfő

Búrkifli és pár szép fotó

Mennyire szerettem gyerekkoromban a pékségben kapható búrkiflit, persze nem csak azt hanem a mákos kockát, a tömör ropogós zsemléket, kifliket, a túrós batyut, lekváros buktát amik már rég nem kaphatók a mostani pékségekben. Ezért sütöm inkább itthon mindet így a búrkiflit is mert egy kicsit nosztalgiázhatom és persze egy jót ehetek. :)

 
 

Hozzávalók 8 db-hoz:
  • 2 csomag 500 grammos készre nyújtott leveles tészta
  • 150 g darált dió
  • 120 g porcukor
  • 2 tojás
  • darált dió a szóráshoz

Elkészítés:
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, gázsütő 5-ös fokozat.
  2. A diót ledaráljuk, plusz a szóráshoz való kis mennyiséget.
  3. A tojásokat szétválasszuk és a fehérjéből kemény habot verünk a porcukor fokozatos hozzáadásával.
  4. A kemény habhoz keverjük óvatosan a darált diót.
  5. A tésztákat kiterítjük és 8 téglalapot vágunk belőle. Én még nyújtottam rajtuk egy kicsit.
  6. A fotón látható módon a széleket végigkenjük tojássárgával, hogy majd süléskor a töltelék ne folyjon ki.
  7. A tölteléket is 8 felé osztjuk és megtöltjük a tésztákat, feltekerjük, kiflire formázzuk és sütőpapiros tepsibe sorakoztatjuk őket.
  8. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.
 
Jó étvágyat!


És pár szép fotó amit a napokban készítettem...







16 megjegyzés:

  1. Tényleg gyönyörű képek! A süti is :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta a süti. De a lányok még szebbek. :)

    VálaszTörlés
  3. A kiflid is, és a többi kép is csodaszép! Múlt vasárnap nálunk is volt szivárvány :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin, mostanában több szivárvány van mint eddig bármikor. :) Vagy csak többen kapják lencsevégre... :)

      Törlés
  4. A kiflik nagy ínycsiklandozóak! A képek pedig gyönyörűek, ugyanúgy, ahogy a lánykáid is! :)

    VálaszTörlés
  5. Most a fotóidban gyönyörködöm! Annyira hangulatosak. A vihar előtti égbolt az lenyűgöző. Micsoda színek... A búrkifli pedig nagyon guszta, már nekem is meg kéne sütni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Krisztikém, egyre jobban belemerülök ebbe a hobbiba is, lassan többet fotózom mióta megvan a gép, mint sütök! :)

      Törlés
  6. A fő alkotásaid a legszebbek- a két leányzó!!!! :D A természet színeit, hangulatait, a perspektívát nagyon jó érzékkel elkaptad, Barbi! Most térjünk rá a búrokra és a kiflijükre- tökéletes és finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, nagyon kedves vagy köszönöm szépen! ♥

      Törlés
  7. Gratulálok, szépen sikerült, én is pont így szoktam, csak én a tésztát is magam csinálom, ahogy a nagyi tanította. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andrea az nagyon finom lehet, egyszer én is biztosan kipróbálom! :) Köszönöm, hogy írtál!

      Törlés
  8. Szia!
    A diót sütés előtt szórtad rá? És bekented a tésztékat, hogy összetapadjanak?

    Egyébként imádom a blogod, nagyon szép a dizájn-ja, és a receptek is fantasztikusak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kitti, elnézést, hogy csak most válaszolok!!! :)
      A diót sütés előtt szórtam rá és nem kentem be a tésztákat, csak a tetejüket tojássárgával, arra szórtam a diót. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...