Most hozok Nektek egy finom csokoládés kekszet a nagy Húsvéti dőzsölések utáni levezetőnek. Nincs is jobb mint a délutáni tea vagy kávé mellé elmajszolni párat. ☺ A recept Janka oldaláról van, köszönöm szépen! ☺
- 200 g étcsokoládé (lehet a fele tejcsokoládé is!)
- 100 g vaj
- 2 egész tojás
- 100 g xilit
- 130 g sima liszt
- 50 g kukoricaliszt
- 2 evőkanál sötét kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g aszalt gyümölcs (nálam fekete cseresznye és mazsola)
- 20 g szeletelt mandula
Elkészítés:
- A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
- A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott csokoládét és a sütőporral, sóval, kakaóval elkevert lisztet, felváltva hozzádolgozzuk.
- A kis darabokra vágott aszalványokat és a mandulát is belekeverjük.
- A masszát folpackba csomagoljuk úgy, hogy egy 4 cm átmérőjű hengerré igazítjuk.
- 1 órára hűtőbe tesszük, majd mikor megszilárdult forró vízbe mártott, majd papírtörlőn szárazra törölt késsel 30 db-ra vágjuk, ha kell lapítjuk és kerekre igazítjuk.
- Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket, majd 180 fokon 12 percig (nem több!) sütjük. A tepsit hideg kőre téve hagyjuk kihűlni, ezalatt készre sülnek.
- Ha kicsit szebbé szeretnénk varázsolni, akkor vízgőz felett olvasszunk kb. 60 g fehér csokoládét, és csurgassuk meg a tetejét, utána pedig tegyük hűtőbe dermedésig.
- Dobozba, a rétegeket zsírpapírral elválasztva, jó pár napig elállnak.
Jó étvágyat!
Jó sok finomság került bele. Szeretem, ha egy kekszet rágcsálni kell. Nagyon jó kis recept, máris elvittem! Köszi!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, én is szeretem a kekszeket, többet kéne sütnöm! :)
TörlésMilyen szép lett a csokival :) Örülök, hogy elkészítetted :)
VálaszTörlésKöszi Janka, én még jobban! :)
TörlésGyönyörűek lettek, a lányaim itt követelőznek a hátam mögött, hogy süssük meg...azonnal! :-))
VálaszTörlésLátom, ti is szeretitek a kekszet! :) Köszönöm!
TörlésEszméletlen guszta, egy-két darabka - vagy több - azért lecsúszna :)
VálaszTörlésKöszi Lilla! :)
TörlésNagyon szépek lettek! Kaphatok egy darabkát?
VálaszTörlés