Ilyen sem fordult elő velem, hogy egy recept nem került fel ide, pedig a fotók is elkészültek hozzá. Egyszerű ebédnek való, akár előző este is összeállíthatjuk, másnap pedig csak sütni kell.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 1 doboz hámozott paradicsom (400 g)
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 főtt tojás
- 2 dl húsleves lé
- 1 evőkanál petrezselyem
- kókuszzsír
- só, bors
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, majd egy kevés kókuszzsíron, pirosra sütjük ügyelve hogy nagyon ne törjük össze.
- A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megsózzuk.
- Megsütjük, ezután ráöntjük a konzerv paradicsomot, szétnyomkodjuk a fakanállal, majd a pirospaprikával megszórjuk és kb. 15 percig pároljuk.
- A jénait vagy tepsit kikenjük kókuszzsírral, a krumpli felét elterítünk rajta, sózzuk, aztán rákanalazzuk a darált húst és kirakjuk a tojásszeletekkel, majd a maradék krumplit is eligazgatjuk a tetején.
- Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslét és szárított petrezselyemmel megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!
Velem annál inkább:-) Mármint velem nagyon is előfordul, hogy a lefotózott süti nem kerül fel. Egy évre való vár sorára... Ezt a krumplis finomságot kár lett volna kihagyni, én minden esetre lecsaptam rá!
VálaszTörlésGerdi jó neked!! :) Én örülnék, ha így sorakoznának a posztolni valók! :) Köszi!
TörlésNagyon jó ötlet! Tetszetős recept, szeretem az ilyen ételeket! :) Fincsi lehet :)
VálaszTörlésEz jó!! Köszi az ötletet minden van otthon hozzá :)
VálaszTörlés