2014. április 25., péntek

Burgonyafelfújt vagdalthússal

Ilyen sem fordult elő velem, hogy egy recept nem került fel ide, pedig a fotók is elkészültek hozzá. Egyszerű ebédnek való, akár előző este is összeállíthatjuk, másnap pedig csak sütni kell.



Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált hús
  • 1 doboz hámozott paradicsom (400 g)
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 főtt tojás
  • 2 dl húsleves lé
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • kókuszzsír
  • só, bors


Elkészítés:
  1. A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, majd egy kevés kókuszzsíron, pirosra sütjük ügyelve hogy nagyon ne törjük össze.
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megsózzuk.
  3. Megsütjük, ezután ráöntjük a konzerv paradicsomot, szétnyomkodjuk a fakanállal, majd a pirospaprikával megszórjuk és kb. 15 percig pároljuk.
  4. A jénait vagy tepsit kikenjük kókuszzsírral, a krumpli felét elterítünk rajta, sózzuk, aztán rákanalazzuk a darált húst és kirakjuk a tojásszeletekkel, majd a maradék krumplit is eligazgatjuk a tetején.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslét és szárított petrezselyemmel megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon pirulásig sütjük.
 Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Velem annál inkább:-) Mármint velem nagyon is előfordul, hogy a lefotózott süti nem kerül fel. Egy évre való vár sorára... Ezt a krumplis finomságot kár lett volna kihagyni, én minden esetre lecsaptam rá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi jó neked!! :) Én örülnék, ha így sorakoznának a posztolni valók! :) Köszi!

      Törlés
  2. Nagyon jó ötlet! Tetszetős recept, szeretem az ilyen ételeket! :) Fincsi lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Ez jó!! Köszi az ötletet minden van otthon hozzá :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...