2014. április 27., vasárnap

Zebrakocka

Nem is emlékszem hányszor terveztem, hogy elkészítem. Az utóbbi napokban komolyan vele álmodtam... :))) Tulajdonképpen azért vagyok így receptekkel, mert annyi van már kinyomtatva, arra várva, hogy elkészítsem, hogy megszámolni sem tudnám. Az biztos, hogy kitapétázhatnám vele az egész házat. :))
Pedig még sütni sem kell, csak összefőzni pár hozzávalót, de az sem tart sokáig. Nagyon finom, örülök, hogy kipróbáltam. Felvettem az alapreceptek közé! Köszönet érte Krisztinek akinél először láttam, aztán Anitának és Mohának akiknél újra és újra belefutottam.

 

Hozzávalók a tésztához egy kisebb 20x30 cm-es  tepsihez:
  • 500 g darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 50 g vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • kb. 250-300 ml tej

a krémhez:
  • 300 ml tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 evőkanál porcukor
  • 50 g vaj
  • 150 g kókuszreszelék

a tetejére:
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítés:
  1. Először a krémet készítjük el. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük.
  3. Kevergetve kihűtjük, majd beledolgozzuk a vaníliát, habos cukros vajat és a maradék kókuszt. Ezzel készen van a krémünk, tegyük félre.
  4. A tésztához a darált háztartási kekszet keverjük össze a porcukorral, és kakaóporral.
  5. Adjuk hozzá a lekvárt, rumot és a sajtreszelőn lereszelt vajat, kicsit morzsoljuk össze majd apránként adagolva a tejet, gyúrjuk masszává míg össze nem áll. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl lágy, nekem elég volt 250 ml tej.
  6. Osszuk 3 részre a tésztát és porcukorral (ne sajnáljuk) megszórt deszkán nyújtsuk tepsi méretűre.
  7. Terítsük a tepsibe majd a krém felét simítsuk rá. Erre újabb tésztaréteg jön majd a maradék krém és a végül a harmadik kinyújtott tésztalap.
  8. A csokoládét az olajjal vízgőz felett (vigyázzunk, hogy ne érjen a vízbe a tál alja!), félig felolvasszuk. Vegyük le a gőzről és kevergessük addig, míg az összes csokidarabka elolvad. A sütemény tetejére simítjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Díszíthetjük fehér csokoládéval.
  9. Forró vízbe mártott késsek szeleteljük.
Jó étvágyat!


És pár szép fotó amiket én készítettem...
Fű helyett ezzel van tele a kertünk. ?? :))
Szeretem az orgonákat...
Hoztam már pávaszemes lepkéről fotót, de most egy tenyérnyit találtam az udvaron,
és mind a négy szeme tökéletesen látszott! :)
 
Csodaszép látvány!

28 megjegyzés:

  1. Csodás fotók! Örülök, hogy ízlett a süti! Én is nagyon régen nem készítettem el, illetve gesztenyésen a múltkor. A fehér orgonás kép egyszerűen mesés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti van még pár kedvencem nálad ami elkészítésre vár! :)

      Törlés
  2. Ez aztán zebra a javából, jól megálmodtad:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi, sok hasonló álmom van, csak időm legyen! :)

      Törlés
  3. Ugyanígy nézegetem már én is jó ideje, most már nálad is nézegethetem! :) Fogom is, mert nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka ne sokáig nézegesd, mert nagyon finom és pofon egyszerű elkészíteni, hálás kis sütemény! :) Köszönöm!

      Törlés
  4. Csodás a süti is, a képek is!

    VálaszTörlés
  5. Szuperek a fotók, guszta a süti! Az az utolsó tényleg csodaszép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hajni, a viharfelhők mindig lenyűgöznek! :)

      Törlés
  6. Csodaszép fotók. Ez a süti valami mennyei lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lilla, aranyos vagy, készítsd el a párodnak, de szerintem ez könnyen Paleosítható! :)

      Törlés
  7. Nagyon szép lett a sütid! Most szívesen ennék belőle egy szeletet :-)
    A természetfotóid is csodálatosak. Látom Te is szereted a szépet!
    Mostanában én is elég sok természeti fotót töltök fel, folyamatosan a többi blogomra, ha érdekel nézzél át azokra is :-) A jobb oldali sávomban látszanak a többi blogom legújabb feltöltései....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin nagyon köszönöm amit írtál, megyek is mert erről nem tudtam és feltétlenül ránézek a fotókra!!! :)

      Törlés
  8. Gyönyörűek a kockák és nem tűnik nagyon bonyolultnak sem. A receptet mentem...A lepkés fotód is csodaszép!

    VálaszTörlés
  9. Jaj, bocs, mi az a vaníliakivonat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Flögi! :) A vaníliakivonat lehet aroma vagy egy csomag vaníliás cukor! :) Feltétlenül próbáld ki mert nagyon finom!

      Törlés
  10. Nagyon tetszik a süti, egyszer nekem is el kellene készítenem.
    A fotók teljesen lenyűgöztek , gyönyörűek :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mónika, már régóta fotózom, nagyon szeretem csinálni! :)

      Törlés
  11. Fantasztikus a sütid és a képeid is. Légy kedves kukkants be hozzám. meglepetés vár.

    VálaszTörlés
  12. Húh, ez aztán a sütemény! Nagyon guszta lett! Ha van egy kis időd, légyszi nézzél be hozzám, mert van egy kis meglepetésem a számodra! :)

    VálaszTörlés
  13. Hát a tapétázással én is így vagyok :)))))) nagyon jó lett a zebrád!

    VálaszTörlés
  14. Gyönyörü képek. Mindig jólesik megnézni. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Köszönet érte. :)

    VálaszTörlés
  15. Mért kell tepsibe rakni. Egyszerűbb lenne mindjárt tálcára rakni Tepsibe elég nehézkes rétegezni majd szeletelni? Szerinted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó! :)
      Én nem raknám tálcára mivel a rétegeket nem tudnád úgy egymásra tenni, hogy az alsók ne csússzanak ki és nem kell megijedni a szeleteléstől, mert tökéletesen lehet tepsiben is szelni. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...