Múlt pénteken sok dolgom volt, másnapra vártam a húgomékat és anyut, ilyenkor takarítás, ebéd előkészületek, mert 8 főre azért tervezni kell. :) Mire végeztem este lett és a délelőtt kisütött diós ikercsigákon kívül nem volt semmi krémes sütemény. Tébláboltam a konyhában, hogy merjem vagy sem, mikor fogok végezni, aztán nekiálltam, mert valahol a régi emlékeimből könnyen elkészíthetőnek rémlett. Szóval negyed 10-kor beizzítottam a sütőt. :)) Nem hazudok, 11-kor már készen pihent a hűtőben!!! Azt még nem is írtam, hogy egyszerűen mennyei, olyan sikert arattam vele, hogy a húgomnak két napra rá, meg kellett sütnie a családjának! :) Igazából szavakba sem tudom önteni milyen finom és egyszerű ez a sütemény!
Nem vagyok egy diplomás süteményszeletelő, úgyhogy nézzétek el nekem, ha néhol dülöngélnek a kockák! :)
Tészta hozzávalói 29x24-es tepsihez (a belső részét mértem):
- 7 tojás sárgája
- 150 g kristálycukor
- 120 ml víz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Krém hozzávalói:
- 7 tojás fehérje
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 2 csomag Dr.Oetker-es habfixáló
- 3 evőkanál porcukor
![]() |
Na erről beszéltem, kissé berúgott a jobb szélső..., vagy én?? :D |
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.
- Sütőpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
- Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.
- A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk.
- A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk.
- A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütőből kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre.
- Mikor teljesen kihűlt, a tejszínhabot a cukorral és a habfixálóval a tasakon lévő utasítás szerint felverjük.
- Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét.
- De simán rá is kenhetjük és a legtetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
Nem lett kis adag, de az utolsó morzsáig elfogyott,
sőt, fogalmazhatnék úgy is, hogy kevés lett! :)
Jó étvágyat!
Jajjj de szépségesek!
VálaszTörlés:))) Köszi Szofika! ♥
TörlésNagyon kis helyesek, az a berúgott jobb szélső is ;)
VálaszTörlésLilla köszi, a jobb szélső nevében is! :)))
TörlésNa ezt hétvégén megsütöm!a pudingos krémet könnyen lehet a tésztára simitani?vagy egyengetni kell?abban nem vagyok ügyes:)nem lesz szép egyenletes.
VálaszTörlésRéka, van nekem szilikon lapátom (tesco-s) és azzal pillanatok alatt rásimítottam, nem volt semmi gondom vele! Nagyon könnyű és finom lesz, meglátod! :)
TörlésA barátnőm szokta sütni, nagyon finom süti. Olyan szépek lettek a tieid, mintha profi cukrász készítette volna! Mi is a szakmád, Barbi? :)
VálaszTörlés:D Vicuska, könyvkötőnek tanultam, de számítógépes szövegszerkesztő vagyok már jó ideje, meg főállású konyhatündér. :) Köszönöm szépen amit írtál! ♥
TörlésNagyon szép ! Annyira tetszik hogy most gondolkodhatok hogy milyen krémeset egyek nagy hirtelen?:-))
VálaszTörlésValamikor elkészítem az biztos!
Éva nagyon szépen köszönöm, feltétlenül próbáld ki, mert hihetetlenül finom! :)
TörlésGyönyörű lett, csodaszép szeletek! :) Valamikor régen már sütöttem, tényleg nagyon-nagyon finom süti, de ez látszik a képeiden is! :)
VálaszTörlésKoszonom a receptet,megvan vasarnapra a desszert,szerintem nagyon finom.
VálaszTörlésNagyon guszták lettek! és milyen szép szeleteket tudtál vágni belőle! Nem is csoda, hogy gyorsan fogyott :-)
VálaszTörlésHabos álom! Látom már neked is van lézervágód... :o) Mesés süti. No ilyet sem sütöttem még...
VálaszTörlésSikerüült:)végül én csokit tettem a tetejére,mert tejszinhabot elfelejtettem venni ,de így is csúcsszuper volt a vendégek el voltak ájulva:))
VálaszTörlésAnnyira örülök!! :) Köszi, hogy megírtad!
TörlésEz is a "kínzás-kategóriába" tartozik! :-D
VálaszTörlés:)) Áááá, dehogy!
TörlésNagyon finom és szép magas lett, a kis családom egyöntetűen megszavazta a nagyon finom kategóriájú sütikbe és persze hozzátéve, hogy BÁRMIKOR JÖHET! :)
VálaszTörlésKatus, az ilyen visszajelzések miatt is csinálom!!! Köszönöm! :)
TörlésMegsütöttem végre! Sajnos a tésztája nem az én ízlésem, száraz, és majdnem ehetetlenül elégett, annak ellenére, hogy a leírtak szerint sütöttem. Tudom, hogy ez sütő függő, és nem a sajátomban csináltam, de sajnálom nagyon. A krém szuper, az állaga is, bár szerintem nincs sok íze.
VálaszTörlésÖrülök, hogy másnak sikerült!
Azért használom a receptjeidet folyamatosan!
Erika
Szia Erika! Sajnálom, hogy nálad nem sikerült, a tésztája biztosan azért lett száraz mert elégett... :( Nekem nagyon régi gázsütőm van kb. 15 éves, semmi légkeverés, és abban 3-as fokozaton sütöttem, annyira finom volt, hogy 8-an egyöntetűen kijelentették, sajnálják, hogy csak egy tepsivel sütöttem. :) Remélem találsz más finom receptet az oldalon! Köszönöm, hogy megírtad! :)
TörlésSzia! Már kétszer megsütöttem ezt a sütit, és nagyon finom lett! De a piskótának mindig lett egy kis szépséghibája! Sütés végére a piskóta közepe púpos lett! Így a krém nem egyformán tudott szétoszlani rajta! Hogyan lehetne ezt elkerülni, mi okozhatja? Köszi: Brigitta
VálaszTörlésSzia Brigitta! Ez nálam is sokszor probléma, de, ha nem felejtem el olyankor a tésztát úgy simítom a tepsibe, hogy a közepén homorú legyen és a széleire húzok többet. Aztán vagy bejön vagy nem. :) Örülök, hogy ízlett a sütemény!
TörlésSzia!Én most készítem el,A tied nagyon szép lett! Egy kérdés,bár én már megcsináltam..A tojásfehérjét Gőzfelet verted fel? Mert én igen,ez nem volt oda írva! De így is nagyon Finom lett a krémje..! Köszönöm neked a receptet..! :)
VálaszTörlésKrisztina örülök, hogy sikerült és remélem ízlett! :) A tojások fehérjét nem gőz felett vertem fel, nincs rá szükség, legközelebb próbáld ki úgy is. :)
VálaszTörlésSzia! Ezt a sütit tervezem péntekre meglepinek a páromnak.Remèlem sikerül, mert imádja a krémes sütiket.Én meg a receptjeidet imádom ♥
VálaszTörlésKöszönöm Szilvi, remélem sikerült és ízlett is! :)
Törlésnalunk Macedoniaban Bitola varosban nem lehet kapni habfixalot ,mivel helyettesithetem .koszonom a valaszt!
VálaszTörlésDr. Oetker-es termékeket talán ott is árulnak, így néz kia tasakja:
Törléshttp://hungarianshopliverpool.co.uk/media/catalog/product/d/r/dr-oetker-habfix-l--500x500.jpeg
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy! Imádom a sütijeidet! Mindig valami újjal tudom a családom meglepni! Köszönöm!
VálaszTörlésSzépek a sütik! Az a kis virágos tányér, még a mamim konyhájában is ott volt gyerekkoromban. Mára már nem is tudom, hol lehet... de jó volt ránézni!
VálaszTörlésmilyen lisztbol keszul
VálaszTörlésSima liszt. :)
TörlésSzia nekem az volt a hiba hogy rákentem a tésztára a krémet vissza is tettem sülni aztán hagytam kihülni de nekem nem lett magas krém lapos volt és a közepe híg lett 😔
VálaszTörlés