2013. december 1., vasárnap

Hókifli

Ő az a kis sütemény amiért mindig odavoltam, és ha megsütöm, addig látogatom amíg el nem fogy! :)) Nem is tartott két napnál tovább ez a mennyiség sem... Szerintem legközelebb duplán készítem. Biztosan sokan ismeritek, azért én leírom, hogy a lányaimnak is meglegyen a recept! :) Anyukám tollából származik. ♥

 
 

 Hozzávalók:
  • 100 g darált dió
  • 100 g porcukor (nálam darált xilit)
  • 220 g puha vaj
  • 300 g liszt (nálam 200 g fehér-, 100 g zabliszt)
  • 1 egész tojás
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz
 
Elkészítés:
  1. A lisztet a dióval és a cukorral elkeverjük, majd a puha vajjal elmorzsoljuk, végül a tojással összegyúrjuk.
  2. 14 egyforma darabra vágjuk, majd ezeket is négyfelé osztjuk, mindegyikből kis kiflit formázunk és sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
  4. Még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorban.
  5. Kihűtve dobozban tároljuk.
 
 Jó étvágyat!

25 megjegyzés:

  1. A világ egyik legfinomabb sütije, én lekvárral szoktam tölteni, xillitben is forgattad meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Is-is, volt amit fehér cukorba és volt amit xilitbe. :) Lekvárral is finom lehet! :)

      Törlés
  2. Pont így vagyok én is vele. Addig járok rá, míg elfogy. Sosem tudok annyit sütni, hogy elég legyen mindenkinek. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Barbi drága, én is benézek hozzák mindig, amikor posztolsz valami újat, de olyan sok a teendő, hogy nem jut idő mindig megjegyzést is írni.Remélem, te sem haragszol meg. :) Ezt a kiflit nagymamám is sütötte mindig, nagyon szerettem! Nagyon szép színesek a képeid, tetszenek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aleda sosem haragudnék meg rád ezért!! Pont így vagyok vele én is, talán pár hete kezdtem újra kommentelni a kedvenceimnél, mert már szégyelltem, hogy ilyen sokáig nem tettem! Köszönöm szépen amit írtál! ♥

      Törlés
  4. Barbi, olyan szépségesek lettek a kiflijeid. A legfinomabb karácsonyi sütik egyike, nálunk is készül mindig és ez fogy el a leghamarabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, ha nem lenne egy rakás kipróbálásra váró süteményreceptem, biztosan újrasütném párszor! :)

      Törlés
  5. Tényleg a legfinomabb sütik egyike, nálunk is pillanatok alatt elfogy:) Biztos, hogy én is megsütöm idén is.

    VálaszTörlés
  6. Hmmm.... de régen ettem ilyet! Mamák szoktak ilyet sütni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mamák tudtak valamit, nem hiába gyűjtöm én is recepteket! :) Köszi!

      Törlés
  7. Régen jártam blogokban, a Hókifli nem a kedvencem, de a blogod csinos! Jók a poharak,sőt!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj Piroska, én is nagyon elmaradoztam ebben az évben. :) Köszönöm szépen! :)

      Törlés
  8. Én is lekvárral -finom házi szilvalekvárral- szoktam tölteni a hókiflit, de így is megér egy próbát! Sőt, többet is:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi azt hiszem én meg a lekvárost fogom kipróbálni! :)

      Törlés
  9. Nálunk a hókifli nem volt diós, de lekvárral töltöttük. Ez a fajta a családban "Margit kifli"-ként volt ismert, anyukám legjobb barátnőjétől kaptuk a receptet anno.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis recept ez és már látom nálad is fent van! :)

      Törlés
  10. Kislánykorom kedvenc sütije volt, köszönöm.

    VálaszTörlés
  11. Most lettem kész vele, nagyon egyszerű elkészíteni és NAGYON FINOM! :)

    VálaszTörlés
  12. Kedves Barbi!
    Ez a finom diós kifli pont a mai napon került be a karácsonyi dobozba és várja a kis családomat 24.én ebédre.Csoda jó illattal megsült vaníliás porcukorba meghempergett
    és most is azt eszem nagyon finom. Hálásan köszönöm : Éva mama

    VálaszTörlés
  13. Kedves Barbi!
    Ez a finom diós kifli pont a mai napon került be a karácsonyi dobozba és várja a kis családomat 24.én ebédre.Csoda jó illattal megsült vaníliás porcukorba meghempergett
    és most is azt eszem nagyon finom. Hálásan köszönöm : Éva mama

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...