Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor (nálam darált xilit)
- 220 g puha vaj
- 300 g liszt (nálam 200 g fehér-, 100 g zabliszt)
- 1 egész tojás
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
- A lisztet a dióval és a cukorral elkeverjük, majd a puha vajjal elmorzsoljuk, végül a tojással összegyúrjuk.
- 14 egyforma darabra vágjuk, majd ezeket is négyfelé osztjuk, mindegyikből kis kiflit formázunk és sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
- Még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorban.
- Kihűtve dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!
A világ egyik legfinomabb sütije, én lekvárral szoktam tölteni, xillitben is forgattad meg?
VálaszTörlésIs-is, volt amit fehér cukorba és volt amit xilitbe. :) Lekvárral is finom lehet! :)
TörlésPont így vagyok én is vele. Addig járok rá, míg elfogy. Sosem tudok annyit sütni, hogy elég legyen mindenkinek. Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Kriszti!! :)
TörlésBarbi drága, én is benézek hozzák mindig, amikor posztolsz valami újat, de olyan sok a teendő, hogy nem jut idő mindig megjegyzést is írni.Remélem, te sem haragszol meg. :) Ezt a kiflit nagymamám is sütötte mindig, nagyon szerettem! Nagyon szép színesek a képeid, tetszenek! :)
VálaszTörlésAleda sosem haragudnék meg rád ezért!! Pont így vagyok vele én is, talán pár hete kezdtem újra kommentelni a kedvenceimnél, mert már szégyelltem, hogy ilyen sokáig nem tettem! Köszönöm szépen amit írtál! ♥
TörlésBarbi, olyan szépségesek lettek a kiflijeid. A legfinomabb karácsonyi sütik egyike, nálunk is készül mindig és ez fogy el a leghamarabb.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, ha nem lenne egy rakás kipróbálásra váró süteményreceptem, biztosan újrasütném párszor! :)
TörlésTényleg a legfinomabb sütik egyike, nálunk is pillanatok alatt elfogy:) Biztos, hogy én is megsütöm idén is.
VálaszTörlésJó sokat süss! :))) Köszönöm! :)
TörlésHmmm.... de régen ettem ilyet! Mamák szoktak ilyet sütni :)
VálaszTörlésA mamák tudtak valamit, nem hiába gyűjtöm én is recepteket! :) Köszi!
TörlésRégen jártam blogokban, a Hókifli nem a kedvencem, de a blogod csinos! Jók a poharak,sőt!!!!!
VálaszTörlésNem baj Piroska, én is nagyon elmaradoztam ebben az évben. :) Köszönöm szépen! :)
TörlésÉn is lekvárral -finom házi szilvalekvárral- szoktam tölteni a hókiflit, de így is megér egy próbát! Sőt, többet is:-)
VálaszTörlésGerdi azt hiszem én meg a lekvárost fogom kipróbálni! :)
TörlésNálunk a hókifli nem volt diós, de lekvárral töltöttük. Ez a fajta a családban "Margit kifli"-ként volt ismert, anyukám legjobb barátnőjétől kaptuk a receptet anno.
VálaszTörlésJó kis recept ez és már látom nálad is fent van! :)
TörlésKislánykorom kedvenc sütije volt, köszönöm.
VálaszTörlésÉn is köszönöm! :)
TörlésMost lettem kész vele, nagyon egyszerű elkészíteni és NAGYON FINOM! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ezt írod Katus! :)
TörlésKedves Barbi!
VálaszTörlésEz a finom diós kifli pont a mai napon került be a karácsonyi dobozba és várja a kis családomat 24.én ebédre.Csoda jó illattal megsült vaníliás porcukorba meghempergett
és most is azt eszem nagyon finom. Hálásan köszönöm : Éva mama
Drága Éva Mama köszönöm szépen! :)
TörlésKedves Barbi!
VálaszTörlésEz a finom diós kifli pont a mai napon került be a karácsonyi dobozba és várja a kis családomat 24.én ebédre.Csoda jó illattal megsült vaníliás porcukorba meghempergett
és most is azt eszem nagyon finom. Hálásan köszönöm : Éva mama