2013. november 30., szombat

Karamellás kekszpite sütés nélkül

2011-ben készítettem először ezt a rendkívül egyszerű, hihetetlenül finom és laktató süteményt. Azóta nem raktam fel, a napokban találtam rá a képekre, bevallom most már máshogy fotóznám. Viszont így az ünnepek előtt muszáj megosztanom veletek. Nagy van azóta is! A recept Krisztitől származik, innen is örök hála érte! :)


Hozzávalók:
  • 350-400 g vajas keksz
  • 2 csomag karamellás pudingpor (itt vanília)
  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál cukor

Tetejére a habhoz:
  • 2,5 dl tejszín + zselatin fix (dr.Oetker)
  • 3 ek porcukor

  • kakaópor vagy reszelt csokoládé a tetejére

Elkészítés:
  1. 2 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral elkeverjük a pudingport, mindig csak fokozatosan adagolva a tejet.
  2. A maradék 5 dl tejet jól felmelegítjük, nem forraljuk.
  3. A cukrot egy nyeles lábosban felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd a meleg tejjel össze főzzük. Ha egynemű lett hozzáadjuk a pudingos tejet és sűrű krémet főzünk.
  4. Egy picit hagyjuk hűlni, de még melegen elkezdjük összeállítani a süteményt.
  5. Egy 20x28 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel, erre kanalazzuk a krém 1/3-át, újra keksz majd a krém fele, ismét keksz majd a maradék krém, végül zárásképp megint keksz.
  6. Tegyük hűtőbe min 3 órára vagy egy éjszakára.
  7. A hideg tejszínt verjük fel egy picit majd a zselatin fix felét öntsük bele és verjük keményre a habot. Végül tegyük hozzá a 3 ek. porcukrot és verjük még egy kicsit.
  8. Kenjük a sütemény tetejére, szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokival.
  9. Hűtőben tároljuk!
 
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Úh, de rég csináltam, de gusztára sikeredett! Nem sajnáltad belőle a krémet! :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek így is a fotók, és finom lehet a sütemény! :) Vár is egy kis vajas keksz felhasználásra, szerintem ilyen finomságban fogja végezni! :)

    VálaszTörlés
  3. Húh, de guszta! Nagyon tetszik! Biztos finom is :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...