2011-ben készítettem először ezt a rendkívül egyszerű, hihetetlenül finom és laktató süteményt. Azóta nem raktam fel, a napokban találtam rá a képekre, bevallom most már máshogy fotóznám. Viszont így az ünnepek előtt muszáj megosztanom veletek. Nagy van azóta is! A recept Krisztitől származik, innen is örök hála érte! :)
Hozzávalók:
- 350-400 g vajas keksz
- 2 csomag karamellás pudingpor (itt vanília)
- 7 dl tej
- 7 evőkanál cukor
Tetejére a habhoz:
- 2,5 dl tejszín + zselatin fix (dr.Oetker)
- 3 ek porcukor
- kakaópor vagy reszelt csokoládé a tetejére
Elkészítés:
- 2 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral elkeverjük a pudingport, mindig csak fokozatosan adagolva a tejet.
- A maradék 5 dl tejet jól felmelegítjük, nem forraljuk.
- A cukrot egy nyeles lábosban felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd a meleg tejjel össze főzzük. Ha egynemű lett hozzáadjuk a pudingos tejet és sűrű krémet főzünk.
- Egy picit hagyjuk hűlni, de még melegen elkezdjük összeállítani a süteményt.
- Egy 20x28 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel, erre kanalazzuk a krém 1/3-át, újra keksz majd a krém fele, ismét keksz majd a maradék krém, végül zárásképp megint keksz.
- Tegyük hűtőbe min 3 órára vagy egy éjszakára.
- A hideg tejszínt verjük fel egy picit majd a zselatin fix felét öntsük bele és verjük keményre a habot. Végül tegyük hozzá a 3 ek. porcukrot és verjük még egy kicsit.
- Kenjük a sütemény tetejére, szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokival.
- Hűtőben tároljuk!
Jó étvágyat!
Szuper kép, szuper sütivel!
VálaszTörlésÚh, de rég csináltam, de gusztára sikeredett! Nem sajnáltad belőle a krémet! :o)
VálaszTörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésNagyon szépek így is a fotók, és finom lehet a sütemény! :) Vár is egy kis vajas keksz felhasználásra, szerintem ilyen finomságban fogja végezni! :)
VálaszTörlésHúh, de guszta! Nagyon tetszik! Biztos finom is :)
VálaszTörlés