2013. november 29., péntek

Lasagne

Láthatóan ritkábban jövök, mert az év végére megszaporodtak a tennivalóim, és örülök, ha egy ilyen gyors ebédet összedobok. Ugyanakkor mindenképpen fel akartam tenni a receptet mert olyan nagy kedvenc lett, hogy hetente készítem. Nem vagyok híve a konzerv és más hasonló alapanyagoknak, de Globus Bolognai mártást nem cserélném el semmiért. Először is nagyban megkönnyíti a munkámat, másodszor pedig tartósítószer és adalékanyag mentes, legalábbis a papíron csupa természetes anyag van felsorolva.
Érdemes kipróbálni ezekben a rohanós napokban, sőt az ünnepek között is tökéletes, finom és egyszerű ebéd lesz belőle.
A besamel mártás ötletét Szabinától kölcsönöztem. Köszi! :)


Hozzávalók 5-6 személyre:
  • 15 lap száraz lasagne tészta
  • 350 g reszelt trappista sajt

Húsos mártáshoz:

  • 500 g darált hús
  • 1 üveg Bolognai szósz (Glóbusz)

Besamelhez:
  • 100 g vaj
  • 1 l tej
  • 60 g liszt
  • só, szerecsendió

Elkészítés:
  1. A darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk.
  2. Félretesszük.
  3. Lereszeljük a sajtot.
  4. Ezután felrakjuk a tejet forralni.
  5. Miközben melegszik a tej a vajat egy nagyobb serpenyőben (amibe később a tej is elfér) felolvasszuk és a liszttel rántást készítünk. Erre öntjük a forró tejet és még pár percig főzzük míg besűrűsödik.
  6. Utána a tűzről félrehúzzuk és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. Egy közepes kizsírozott tepsibe teszünk 4 lap tésztát majd besamel mártással megkenjük, a szószos húsból is kanalazunk rá, majd reszelt sajttal megszórjuk. Újra 4 tészta és sorban a többi, összesen 3 réteg lesz, majd a tetejére marad 2 tésztalap erre már csak besamel és sajt megy.
  8. 180 fokon aranybarnára sütjük.
 Jó étvágyat!
 Nézzétek milyen szép poharakat csináltattam,
szerintem ez is egy nagyon szép karácsonyi ajándékötlet!
Minden nap másikból iszom a tejszínhabos cappuccino-mat .

4 megjegyzés:

  1. Szép guszta lett, nálunk is nagy kedvenc, én csupa saját készítésű hozzávalóból szoktam csinálni :-) Persze én is szoktam ezt-azt konzervként megvenni....
    Szépek lettek a poharak! Amikor a lányom kicsi volt, mi is csináltattunk hasonlót :-)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, régen rajongtam érte, most már csak Adorjánnak sütök lasagnet, de ő most is imádja :D
    A bögrék nagyon szuperek, Anna nagyon cuki!

    VálaszTörlés
  3. A rohanós napokon tényleg jól jönnek az ilyen receptek, ráadásul nagyon guszta is, nagyon finom lehet! :) Klasszak a csészék, jó ötlet! :) És most vettem észre, hogy új háttered van, tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta a lasagne! Én is imádom! A poharak meg tényleg nagyon jó kis karácsonyi ajándékok, nálunk is tavaly azt kaptak a mamák! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...