Még egy Paleo kenyér, most Tücsök Bogár konyhájából. Már háromszor megsütöttem, nagyon jó kis szendvicseket lehet belőle készíteni. Nálam tökmaglisztből és őrölt szezámmagból készült és nem tökmagból ahogy az eredeti receptben. A kenyér zöldes színe a tökmaglisztnek köszönhető. :))
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 60 g tökmagliszt
- 30 g őrölt szezámmag
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál kacsazsír
- 2 evőkanál durvára vágott friss rozmaring (nálam fél mokkáskanál por)
- fél vagy 1 teáskanál só, ízlés szerint
- 2 evőkanál tökmag
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
- Egy nagyobb keverőtálba tesszük a liszteket a tojássárgákat a többi hozzávalóval és robotgéppel jól kikeverjük.
- A tojásfehérjéből egy-két kanállal hozzádolgozunk, hogy fellazuljon a massza, majd lapáttal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot.
- Egy kb. 11 x 20 cm-es formát sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a tésztát és a tetejét megszórjuk tökmaggal.
- 35 perc alatt készre sütjük, de azért végezzünk tűpróbát.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!
Barbi!
VálaszTörlésEz a kenyér teljesen elvarázsolt, nagyon jó a recept és gyönyörűen fotóztad mind mindig.
Azt hiszem nálam is el kell hogy készüljön hamarosan:))
Mónika köszönöm, de aranyos vagy! Csak nem paleozol? Bár azok is ehetik nyugodtan akik nem, mert egészséges! :)
TörlésKedves Barbi! Nagyon jó ez a recept, a kenyerem igazán jó állagú, finom lett. De egy csipetnyi só bőven elegendő, a másfél teáskanál nagyon sok.
VálaszTörlésVamatus, köszönöm az észrevételt javítom, mert tényleg sok! :)
TörlésCsak egy észrevétel, de a grammok véletlenül nem dekagrammok, mert 60 g lisztből nem tudom elképzelni, hogy ekkora kenyér lesz, de elnézést, ha tévedek.
VálaszTörlésGergely, pedig ennyi liszt kell bele 60 g tökmagliszt és 30 g szezámliszt. :) A 5 db tojás ad neki ekkora térfogatot, a piskótatésztába is nagyon kevés liszt kell, de sok tojás. Próbáld ki, ha Paleozol vagy egészséges életmód híve vagy. :)
Törlés